Siirry sisältöön

Älvsbytalo panostaa aluerakentamiseen

Ensimmäinen 23:n omakotitalon hanke käynnistyy Espoon Hallavantorpassa

Älvsbytalo helpottaa omakotitalon rakentamista suunnittelevien perheiden urakkaa tarjoamalla tontin sekä sille suunnitellun Älvsbytalon samassa paketissa. Talotehdas odottaa projektimyynniltä vahvaa kasvua.

Älvsbytalon uuden Talo & Tontti -palvelukonseptin tarkoituksena on tehdä omakotitalon rakentamisesta mahdollisimman vaivaton ja miellyttävä hanke niin ensikertalaisille lapsiperheille kuin vaikka eläkepäivien kotia suunnitteleville senioripareille – asuinpaikasta riippumatta.

– Omakotitalon rakentamiseen liittyy hankalia ja aikaa vieviä seikkoja, joihin koko hanke saattaa tyssätä ennen kuin edes alkuun päästään. Jo sopivan tontin löytäminen on nykyisin vaikeaa erityisesti pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa, Älvsbytalo Oy:n myyntijohtaja Petri Torvinen huomauttaa.

Espoosta aloitetaan

Älvsbytalon muuttovalmisrakentamiskonsepti on ollut varsinkin ensikertalaiselle omakotirakentajalle kätevä. Tontin hankinta on kuitenkin jäänyt vielä asiakkaan tehtäväksi. – Halusimme kehittää palvelua edelleen niin, että uuden omakotitalon rakentaminen helppoudessaan olisi lähempänä asunnon ostamista, Torvinen jatkaa.

Talo & Tontti –konseptissa tontit on hankittu ja kaavoitettu valmiiksi. Asiakas ostaa talon Älvsbytalolta ja tontin sen yhteistyökumppanilta ja Älvsbytalo urakoi talon muuttovalmiiksi. Haluttaessa myyjän kautta saa myös ammattilaisen hoitamaan kaikki viimeistelyt, jolloin asiakkaalle jää vain pihatyöt.

Ensimmäinen Älvsbytalon 23:n talon Talo & Tontti –alue nousee Länsi-Espooseen Hallavantorppaan, Gumbölen kartanon lähettyville, kehä kolmosen ja Turuntien tuntumaan. Vuoden 2016 aikana Hallavantorppaan rakennetaan seitsemän 1,5 –kerroksista Älvsbytaloa; viisi 132,5 m2:n Suometar-taloa ja kaksi 164,5 m2:n Lohiatar-taloa. Kokonaan valmis alue on vuoden 2017 loppuun mennessä.

Esittelytalo Hallavantorpassa on jo valmiina ja tonttimyynti käynnissä.

Projektimyynti laajenee

Espoon Hallavantorpan hanke on Älvsbytalolle Suomessa vain alkua. Torvinen uskoo, että jatkossa jopa kolmasosa Älvsbytalon talomyynnistä tulee olemaan projektimyyntiä, omakoti-, pari- ja rivitaloja.

Torvinen uskoo, että tämän tyyppinen aluerakentaminen tulee kasvattamaan suosiotaan monestakin syystä. – Useimmat omakotirakentajat haluavat kotinsa mahdollisimman vaivattomasti. Vaikka Älvsbytalo-mallistosta tontille on valittu sopiva talomalli, siihen toki voi tehdä vielä jonkin verran muutoksia, joten koti on yksilöllinen.

Harva pystyisi enää rakentamaan taloaan itse, vaikka haluaisikin. – Osa perheistä haluaa osallistua kotinsa viimeistelyyn, mutta osa haluaa muuttaa täysin valmiiseen asuntoon, Torvinen summaa.

Talotehtaan hankkimalle ja kaavoittamalle alueelle muuttamisessa on myös se hyvä puoli, että sinne uudet talot rakennetaan nopeasti, joten alue rakentuu varmasti valmiiksi ja säilyy yhtenäisenä ilmeeltään. Samaan aikaan muuttaville perheille se tarjoaa mukavaa yhteisöllisyyttä.

Hyötyjä kaikille osapuolille

Torvinen korostaa, että suurin suurin syy aluehankkeiden suosion kasvuun on ennen muuta omakotirakentamiseen tarkoitettujen tonttien pula. Kaupungeissa niitä ei enää kohtuullisten liikenneyhteyksien päästä tahdo löytää edes isollakaan rahalla.

Maaseutukunnat toivoisivat, että rakentajat keskittyisivät kaavoitetuille alueille, palveluiden piiriin. Talotehtaan aluehanke tarjoaa tällaisen mahdollisuuden. Taajamahankkeisiin pankkien on myös turvallisempi myöntää lainaa.

Niin yksittäisen rakentajan, urakoitsijan kuin viranomaistenkin kannalta talotehtaan alueellinen hanke nopeuttaa ja sujuvoittaa projektia. –Esimerkiksi kaavoitus- ja rakennuslupavaiheessa viranomaisten on toki helpompi toimia yhden toimijan kuin vaikkapa kolmenkymmenen yksittäisen rakentajan kanssa. Aikaa säästyy merkittävästi, Torvinen huomauttaa.

Älvsbytalolla on useampiakin hankkeita vireillä. Pyhäjoelle on jo tehty esisopimus 21:stä talosta ja hanke käynnistyy vielä kevään aikana.

Tontteja etsitään

Älvsbytalo avaa verkkosivuilleen tontinomistajille tarkoitetun palvelun tonttimyynnin vauhdittamiseksi. – Eikä ole väliä, onko tontti kaavoitettu vai kaavoittamaton, asunto-oskeyhtiömuotoinen, lohkomaton, rivitalo-, omakotitalotontti tai vapaa-ajan asuntotontti, Torvinen sanoo.

Lisätietoja: myyntijohtaja Petri Torvinen, puh. 020 7939 621, petri.torvinen@alvsbytalo.fi

Älvsbyhus – Ruotsin suurin 15 vuotta peräkkäin

Ruotsin rakennustietopalvelu Byggfaktan tilasto vuonna 2015 haetuista rakennusluvista on tullut. Tiedoista selviää, että Älvsbyhus on jälleen Ruotsin suurin talovalmistaja, kuten on ollut koko 2000-luvun ajan.

Lue lisää
Tilaa talokuvasto