Siirry sisältöön

Älvsbytalon tarina alkoi jo 75 vuotta sitten. Tutustu juhlavuoden erikoismalliin.

Älvsbytalon pitkä historia on saanut alkunsa Ruotsissa, mutta suomalaisten kodit tehdään Pohjanmaalla, Kauhajoella. – Meille on tärkeintä, että asukkaat saavat kodin, jossa on hyvä elää ja hengittää, kiteyttää myyntijohtaja Petri Torvinen.

Älvsbytalon nimi on lähtöisin Ruotsista, Älvsbyn kylästä. Ruotsissa yrityksen toiminta käynnistyi jo
1940-luvulla; Suomeen ensimmäisiä Älvsbytaloja rakennettiin 80-luvulla.

Nyt muuttovalmiita Älvsbytaloja rakennetaan Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa. Suomalaisten kodit tehdään Pohjanmaalla, Kauhajoella.

Yrityksen 75-vuotisen taipaleen aikana on rakennettu yhteensä jo yli 42 000 kotia. Melkoinen määrä oppia ja osaamista alalla, jolla on ensiarvoisen tärkeää, että kodit tehdään hyvin. Turvallisiksi asua ja omistaa.

Kauhajoella tehdään koteja – ei vain taloja

Älvsbytalon omistaa Johanssonien perhe, nyt jo kolmannessa polvessa. On ollut myös ilo huomata,
että oman Älvsbytalon ostajia löytyy samoin jo useammassa polvessa.

Asiakkaiden – eli asukkaiden – tyytyväisyys onkin ollut yksi tärkeimmistä tavoitteistamme jo vuosikymmeniä. Älvsbytalon asiakkaat ovat tutkitusti talotoimitukseensa Suomen tyytyväisimpiä (Omakotirakentajatutkimus 2017/18 RV, Rakennustutkimus RTS Oy). 

Ammattiylpeys hyvästä rakentamisesta kuuluu ja näkyy myös Kauhajoen tehtaan arjessa.

– Kun Älvsbytaloon tehdään vaikkapa seinää tai sähkötöitä, niitä ei tehdä taloon, vaan tietyn perheen kotiin, kertoo myyntijohtaja Petri Torvinen. – Jokaisella talolla on perheen nimi jo rakentamisen ensi hetkistä lähtien; se ei vaihdu numerosta nimeksi vasta muuttopäivänä. Muuttovalmis Älvsbytalo rakennetaan kaikissa vaiheissa ihmiseltä ihmiselle, hän painottaa.

Pohjoismaisuudessa on voimaa

Älvsbytalon pitkä historia ja pohjoismainen yhteistyö ovat vaikuttaneet talonrakennukseen monin tavoin. Talojen klassinen, skandinaavinen muotoilu miellyttää silmää ja kestää aikaa.

Kaikki Älvsbytalot rakennetaan lähes muuttovalmiiksi talotehtailla puhtaissa ja kuivissa sisätiloissa, vuosien hiomalla osaamisella ja tehokkuudella. – Näin asukkaat saavat edullisen ja turvallisen kodin, jossa on hyvä elää ja hengittää, kiteyttää Petri Torvinen.

Talot toteutetaan aina tiukimpien vaateiden mukaan. Meille suomalaisille tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että Älvsbytalot ovat energiatehokkaita ja ne noudattavat tulevaisuuden kiristyviä rakennusmääräyksiä jo nyt. Norjassa nämä tiukemmat määräykset ovat jo voimassa; Suomeen ne ovat tulossa.

Älvsbytalojen rakennustarvikkeiden valinnassa hyödynnetään eri maiden parasta osaamista ja parhaita tavarantoimittajia. Näin myös monien suomalaisyritysten valmistamat tuotteet ja ratkaisut ovat käytössä paitsi Suomen, myös Ruotsin ja Norjan Älvsbytaloissa. Suomalaista osaamista (ja vahvasti myös suomalaista asumiskulttuuria) löytyy erityisen paljon saunasta, jonka vihdoin myös ruotsalaiset saavat omiin Älvsbytaloihinsa. Hyvä Suomi, hyvä sauna!

Juhlakoti avautuu valolle ja ympäröivälle luonnolle 

75-juhlavuoden kunniaksi rakennamme rajoitetun määrän Älvsbytalon Juhlakoteja, jotka ovat kunnianosoitus pohjoismaiselle asumiselle parhaimmillaan: tilalle, valolle ja avaruudelle. Tutustu lähemmin, miten hienosti juhlavuoden erikoismallimme juhlistaa valoa ja yhteiseloa ympäröivän luonnon kanssa. Kaupungissa tai maalla.

 

Lisätietoja:

Älvsbytalo Oy
myyntijohtaja Petri Torvinen
puh. 020 7939 621
petri.torvinen@alvsbytalo.fi

  

Korkeaa laatua markkinoiden edullisimpaan hintaan on syy, miksi Älvsbyhus on Pohjoismaiden suurin puisten tilaelementtitalojen valmistaja. Yhtiön 75-vuotisen historian aikana yli 42 000 perhettä on valinnut kodikseen Älvsbytalon. Talot rakennetaan sisätiloissa valmiiksi tilaelementeiksi, jotka ammattitaitoiset asentajat pystyttävät. Älvsbyhus on ruotsalainen yritys, jolla on Suomessa tytäryhtiö, talotehdas ja 14 myyntikonttoria. Kauhajoen tehdas on toimittanut yli 3000 taloa vuodesta 2005 lähtien.

Olemme mukana kevään 2019 rakennusmessuilla

Asiantuntevat taloedustajamme ovat paikalla Sinua varten ja vastaavat mielellään rakentamiseen liittyviin kysymyksiisi. Poimi mukaasi rakentamisen viimeisimmät vinkit ja ideat. Nähdään messuilla!

Lue lisää
Tilaa talokuvasto