Siirry sisältöön

Koteja Kauhajoelta jo kymmenen vuotta

Älvsbytalon Kauhajoen talotehdas juhlii tänä keväänä kymmenvuotista taivaltaan. Jatkuvan tuotekehitystyön ansiosta myös tehtaan tulevaisuus näyttää valoisalta. Yrityksen tärkeimmät voimavarat ovat tuotekehitys ja ammattitaitoinen henkilökunta.

Älvsbytalon talotehtaalla on tänä keväänä juhlan tuntua, sillä tehdas täyttää pyöreitä vuosia. Talotehdas Kauhajoella avattiin tasan kymmenen vuotta sitten juhlallisin menoin.

Ensimmäiset Älvsbytalot myytiin Suomessa 80-luvulla, ja tähän mennessä niitä on rakennettu jo yli 8 000. Kun kysyntä kasvoi voimakkaasti 2000-luvun alussa, päätti Älvsbyhus-konsernin johto perustaa Suomeen oman talotehtaan. Kauhajoki valikoitui tehdaspaikkakunnaksi keskeisen sijaintinsa ansiosta sekä siistä syystä, että paikkakunnalta löytyi ammattitaitoisia työntekijöitä.

– Tällä hetkellä pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta kaikki Suomeen toimitettavat talot rakennetaan Kauhajoella noin 40 henkilön voimin. Muuttovalmiit talot rakennetaan kuivissa ja lämpimissä sisätiloissa, mikä takaa hyvän laadun ja turvallisen lopputuloksen, kertoo toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk.

Älvsbytalo on viime vuosina panostanut voimakkaasti tuotekehitykseen. Tämän kevään tuoteuutuuksia ovat lisävalintoina toimitettavat aurinkopaneelit sekä city-paketti, johon kuuluu trendikäs murrettu harjakatto.

– Meillä on pitkä historia talonrakentamisessa. Viime vuonna Älvsbyhus-konserni juhli 70-vuotista taivaltaan, ja tänä vuonna me täällä Suomessa vietämme oman tehtaamme pyöreitä.

– Haluan kiittää sekä henkilökuntaamme että asiakkaitamme näistä kymmenestä vuodesta, Rusk jatkaa.

Älvsbytalo kuuluu ruotsalaiseen Älvsbyhus-konserniin, jolla on neljä talotehdasta Pohjoismaissa. Älvsbyhus-konserni on rakentanut yhteensä yli 38 000 kotia Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.

Älvsbytalo on tilaelementtitalo, joka rakennetaan valmiiksi elementeiksi tehtaalla. Jokaisessa elementissä on lattia, seinät ja sisäkatto. Kaikki mahdollinen tehdään valmiiksi jo tehtaalla: esimerkiksi sähkö- ja LVI-asennukset. Rakennuspaikalla tilaelementit suojataan sateelta ja kootaan muutamassa tunnissa. Perustukset kuuluvat talon hintaan. Asiakas pääsee muuttamaan uuteen kotiinsa jo reilun kuukauden kuluttua talotoimituksesta.

Lisätiedot:

Toimitusjohtaja Jan-Erik Rusk, Älvsbytalo Oy
puh. 020 7939 620, jan.rusk@alvsbytalo.fi

Pienet asumiskustannukset – Älvsbytalo on edullinen ja energiatehokas

Energiatehokkuus monien asioiden summa Älvsbytaloissa käytetään Niben poistoilmalämpöpumppua, joka on maalämpöön verrattuna edullinen asentaa. Pumppu huolehtii lämmityksestä, lämpimästä vedestä ja ilmanvaihdosta. Poistoilmalämpöpumppu on tehokas keino jakaa lämpöä. Pumpussa on kierroslukuohjattu kompressori, joka on taloudellinen käyttää. Lämmönjakelu on toteutettu vesikiertoisilla pattereilla.

Lue lisää
Tilaa talokuvasto