Siirry sisältöön

Teksti: Birgitta Lindvall-Wiik

Kuvat: Petra Älvstrand

kotona

Ihan ilman valkoista

Täysmatta seinämaali antaa syvyyttä olohuoneen seinien vaaleanharmaalle sävylle instagrammaaja Lena Lidmanin kotona.

Lena rakastaa maalilla aikaansaatavaa nopeaa muutosta ja maalaa mielellään ovi- ja lattialistat, seinänaulakot ja muut kiinteät kalusteet samalla sävyllä seinien kanssa.

Ikkunalaudan kanssa samalle korkeudelle on rakennettu kiinteä kirjahylly, joka jatkuu koko seinän mitan. Kirjahyllykin on maalattu samalla sävyllä seinän kanssa. Näin huoneeseen on saatu yhtenäistä ilmettä.

– Minusta on kiva, kun sisustuksessa on jokin punainen lanka – ei vain yksittäisissä huoneissa, vaan koko talossa. Välttämättä ei tarvitse käyttää samaa väriä kaikissa huoneissa, mutta sävyillä saa mieluusti olla jotain yhteistä, Lena sanoo.

Hänellä on monta sisustuksesta kiinnostunutta seuraajaa, ja monet kysyvät seinämaaleista. Niin monet, että hän osaa värikoodit lähes unissaan. Olohuoneen sävy? Nordsjön House of Philia Greige!

Lenan olohuoneessa on kaikkea kirppikseltä löydetyistä makrameeryijyistä uusiin huonekaluihin, kuten pellavakankainen sohva. Hän yhdistelee mielellään kaunista ja rumaa, vanhaa ja uutta. Tärkeää on se, ettei koti ole liian täydellisesti yhteen sointuva. Se on tylsää! Lapsiperheen kodin pitää olla myös käytännöllinen. Sohvan päällinen on irrotettava ja sen voi pestä pesukoneessa, mikä on tärkeää. Siitä Lenalla on käytännön kokemusta.

– Jo muutama viikko sohvan hankkimisen jälkeen kolmivuotiaamme oli salaa syönyt joulusuklaata sohvalla ystävänsä kanssa, Lena nauraa.

Lenan sisustusvinkit:

  • Älä kalusta seiniä pitkin. Vedä sohva hiukan huoneen keskiosaa kohti, niin näet miten paljon ilmavampi huoneesta tulee.

  • Vältä liian täydellistä sisustusta. Jos kaikki huonekalut ovat upouusia, tunnelma on persoonaton ja olo kuin huonekaluliikkeessä.

  • Sekoita vanhaa ja uutta sekä eri materiaaleja. Käytä luonnonmateriaaleja, joissa on erilaisia pintoja – pellavaa, lampaantaljoja, koria, ryijyjä, makramee-esineitä ja puuta.

  • Uskalla kieltäytyä valkoisesta! Voit helposti maalata aina uudestaan, isot pinnat telalla ja yksityiskohdat siveltimellä. Älä unohda pohjatöitä ja muista käyttää hyvälaatuisia siveltimiä ja teloja. Se on kaikkein tärkeintä ammattimaisen lopputuloksen saamiseksi.

  • Mielenkiintoisilla yksityiskohdilla on suuri vaikutus. Vaihda vakiomalliset valokatkaisijat ja pistorasiat omaan tyyliisi sopiviksi.

Seuraa Lenaa Instagramissa: @lenalidman85

Tilaa talokuvasto