Siirry sisältöön

Teksti: Birgitta Lindvall Wiik

Kuvat: Petra Älvstrand

vinkkejä lastenhuoneeseen

Leikittele lasten huoneessa väreillä ja muodoilla

Värit, viirinauhat ja säilytystila – kolmivuotiaan Nilsin ja yksivuotiaan Elsan huoneissa sekä muotoilu että toiminnot ovat tarkkaan harkittuja.

Meillä valkoiset seinät ovat pannassa. Sävytetyt seinät tekevät huoneesta viihtyisän ja pehmeät sävyt luovat rauhallista tunnelmaa, sanoo sisarusten äiti Lena Lidman, joka on kalustanut lasten huoneisiin erilaisia tiloja. Leikkitilassa on pieni teltta sekä pöytä pienine tuoleineen. Huoneen rauhallisessa osassa on vuode ja säilytystilat.

Vapaasti katosta roikkuva sänkykatos muodostaa kotoisan majan.
Nilsin huoneessa lasten pöytä ja tuolit kutsuvat leikkiin.
Elsan huoneessa on pinnasänky ja pehmeä matto, jolla mahtuu leikkimään.

Lenan parhaat vinkit lastenhuonetta varten:

  • Panosta säilytysmahdollisuuksiin. Nilsin huoneessa on puiset kaapit, joihin mahtuu valtava määrä leluja ja kirjoja. Ikean Ivar-kaappi on käsittelemätöntä puuta, ja Lena on maalannut kaapit kuultovalkoisiksi rätillä ja ohennetulla valkoisella maalilla.

  • Muista järjestää säilytysmahdollisuuksia lapsille sopivalle korkeudelle. Kerää tavarat lattioilla oleviin koreihin, niin pienimmätkin voivat itse ottaa esille haluamansa lelut.

  • Osta mieluummin puisia leluja muovisten sijasta. Pienet lapset laittavat kaiken suuhun.

  • Asenna lasten sänkykatoksiin valonauha, jossa on LED-valot. Lapset saavat nauttia tähtitaivaasta nukkumaan mennessään! LED-valot eivät kuumene, eivätkä ne voi ylikuumentua.

Lisää inspiraatiota löydät Lenan Instagram-tililtä: @lenalidman85

Viirinauhat ovat hienoja katseenvangitsijoita ja molemmilla sisaruksilla on omansa.
Tilaa talokuvasto