Siirry sisältöön

Alvar on fantastinen valinta Riitan vapaa-aikaan.


Yrittäjäneuvos Riitta Antinmäen uuden mökin tausta on dramaattinen ja hänelle itselleen hyvin traumaattinen: Antimäen rakas kesämökki paloi huhtikuussa 2016. Irtaimistoineen, kaikkineen. – Kun yritin pelastaa vanhoja Arabian astioitani tuhon jälkeen, ne murenivat tiskiveteen. Mitään ei jäänyt, hän muistelee elämäänsä järkyttänyttä tulipaloa.

Rakas mökkipaikka kuitenkin jäi, kauniille paikalle Saloon järven rannalle. Ensi hätään Riitta rakennutti tontille pienen saunamökin ja nyt on isomman mökin aika.


Ystävätär vinkkasi Älvsbytalosta

Oman työnsä ja perheensä myötä Riitalla on lähellään taitavia rakennusalan osaajia, mutta uudeksi kesämökikseen hän valitsi Älvsbytalon Alvarin. – Halusin nopeasti ja varmasti valmista. En voinut jäädä odottelemaan, että koska joku ehtisi minua auttamaan.

Riitta kertoo, että hänellä oli paksu nippu eri talovalmistajien esitteitä hankittuna, mutta mieluista ei vain kerta kaikkiaan tuntunut löytyvän. Kunnes ystävätär antoi hänelle vinkin Älvsbytalosta. Sen jälkeen homma etenikin nopeasti tuumasta toimintaan, ja yhteistyö Älvsbytalomyyjä Harri Kiilusen kanssa käynnistyi.


Loistava ammattilaisten verkosto

Riitta kertoo arvostavansa erityisesti talokaupan selkeyttä ja turvallisuutta. – Kyllä se tärkein on tämä avaimet käteen -juttu. Toiset tulee ja tekee kaiken. Ja siitäkin tykkäsin, että Älvsbytalolla on niin loistava verkosto tekijöitä eri tarpeisiin – kaikki hoitui samalla, Riitta kiittelee.

Älvsbytalon maksuehtoja Riitta pitää myös varsin asiakasystävällisinä. – Olihan se nyt tosi näppärää, että mitään käsirahoja ei tarvinnut maksaa. Pelkkä pankkitakaus riitti. Raha liikkuu vasta siinä vaiheessa, kun taloni on täysin valmis.

Alvar istuu laadukkaaseen vapaa-aikaan

Kesämökki on yrittäjäneuvos Riitta Antinmäelle erityisen tärkeä henkireikä ja irtiotto hektisestä arjesta. – Mökille kun pääsöö, niin se katkaasoo kaiken, kertoo Riitta rehevään tyyliinsä.

Upouusi Alvar rakennettiin aiemman mökin paikalle. Talo on puolitoistakerroksinen, ja Riitan mukaan se istuu tontille luontevasti.
– Ei sitä äkkipäätään välttämättä edes huomaa, että talo on vaihtunut, hän kuvailee. – Silti on aivan fantastista, että nyt sain talviasuttavan, vuonna 2021 voimaan tulevilla standardeilla varustetun lähes nollaenergitalon.

Riitta teetti tontille myös porakaivon ja valitsi kaksivesijärjestelmän. Vessavedet kerätään säiliöön ja harmaille vesille tehtiin imeytyskenttä.

Riitta mietti Alvarinsa kaikin puolin sellaiseksi, että yhteinen vapaa-aika on mahdollisimman rentoa ja mukavaa. – Iso terassi on suoraan järvelle päin. Ja halusin talooni ehdottomasti myös saunan, vaikka saunamökki onkin erikseen. Sydäntalvella on ihanaa, kun voi saunoa sisätiloissa ja nauttia takkatulen lämmöstä, hehkuttaa Riitta tulevaa.

Nopea pystytys hämmästyttää

Riitan Alvar tuli tontille viikko sitten. Ja vauhdilla tulikin. – Talo tuli aamulla ja oli täysin pystyssä parissa tunnissa. Ennen puolta päivää talossa toimivat jo sähköt ja vesi, Riitta kuvailee. – Siinäpä sitten seisoin monttu auki ja ihmettelin, että voiko tämä olla totta. – Kaikki tiesivät tasan tarkkaan mitä tekivät, millintarkkuudella, ja minä vain ihailin.

Riitta on itse kotoisin Kauhavalta, yritteliäiden ihmisten ja käsityötaidon Pohjanmaalta. Samalla suunnalla, Kauhajoella, tehdään myös Älvsbytalot. – Ei tämmöösiä poikia kasva kuin Pohojanmaalla, hän kehuu (ehkä vähän kotia päin) Älvsbytalon asentajia, jotka viimeistelevät Riitan talon tontilla valmiiksi.

Kuukauden päästä toimituksesta talo on valmis ja talon valtiatar voi luoda uudelta terassiltaan levollisen katseen kohti järvenselkää. Tai kurkistaa takkatulen loimusta ulos kohti myrskyävää syksyä. Ihania ajatuksia molemmat.


Älvsbytalomyyjä Harri Kiilunen:


Kaikki sujui sutjakasti – kuten tavallista.

Älvsbytalomyyjä Harri Kiilunen on aina itse paikalla, kun hänen myymänsä uusi talo tulee tontille. Niin myös Riitta Antinmäen talon saapuessa. – Haluan varmistaa, että kaikki kunnossa. Kuten oli tälläkin kertaa. – Meillä Älvsbytalolla se on kyllä ihan normaalia, hän hymyilee.

Kiilusella on kokemusta jo lähes 800 Älvsbytalon kaupasta ja rakentamisesta.

Miksi asiakkaat ovat talokauppoihinsa tyytyväisiä?

Tältä mieheltä jos keneltä kannattaa kysyä, miksi Älvsbytalon asiakkaat ovat talokauppoihinsa Suomen tyytyväisimpiä. – Tämä on turvallisin tapa hankkia talo, kiteyttää Kiilunen. – Älvsbytalot rakennetaan Kauhajoen tehtaalla kuivatusta puutavarasta, kuivissa ja puhtaissa sisätiloissa.

– Meillä on satojen talojen kokemus ja hommansa osaavat tekijät kaikissa eri vaiheissa. Siksi näitä taloja on niin mukava myydä, hän myhäilee. – Ja ihmiset tykkäävät ostaa kotimaista.

Mikä on mielestäsi talon ostajille tällä hetkellä tärkeintä?

– Kyllä se on rakentamisen helppous ja edullisuus. Yksi toimittaja, yksi sopimus ja edullinen hinta, joka maksetaan vasta kun talo hyväksytty, Kiilunen summaa. – Ja tietysti myös luotettavuus. Kun ostaa uuden Älvsbytalon, talo vastaa jo ennalta vuonna 2021 voimaan tulevia tiukempia rakennusmääräyksiä.

Tilaa talokuvasto