Siirry sisältöön

Älvsbytalo sopi suurperheen toiveisiin ja budjettiin


Eeva ja Joni Huhtakallion suurperheessä vipeltää neljän lapsen lisäksi Alma-kissa, Lumi-koira ja omassa terraariossaan pieni Irmeli-lisko. Uuteen taloonsa he halusivat kaikille lapsille omat huoneet. Jalasjärvelle nousi muuttovalmis 1,5-kerroksinen Älvsbytalo Edith.

– Halusimme pelata varman päälle. Vanha koti myytiin ensin, sitten vasta tehtiin päätöksiä uudesta. Mutta nopeasti toki haluttiin uuteen. Älvsbytalon kanssa aikataulut etenivät juuri niin kuin luvattiin eli vauhdilla, kertoo Eeva Huhtakallio.

”Aikataulut etenivät juuri niin kuin luvattiin”

 

Eevan mukaan talon rakentumista tontilla oli ilo seurata.
– Kaikki sujui nopsaan ja mutkattomasti. Mitään ei jää arvailujen varaan, kun kaiken aikaa näkee, mitä tehdään.

– Älvsbytalo on hyvä valinta, Eeva Huhtakallio kiteyttää kokemuksiaan. – Ja siinäkin on kyllä ajateltu asiakasta, että Älvsbytalo maksetaan vasta valmiina.

Perhe harkitsi vaihtoehtona myös vanhan talon ostamista, mutta halusi lopulta uuden, varmasti ongelmattoman talon. Tontti löytyi sopivasti alueelta, joka oli ollut Huhtakallioiden toiveissa jo pidempään.

 

Edith täyttää tilatoiveet

– Kaunista, tilavaa ja avaraa, kuvailee Eeva Huhtakallio uutta kotiaan. 1,5-kerroksisen Edithin alakerrassa on 107 muunneltavaa neliöitä ja esivalmisteltu yläkerta tarjoaa lähes 50 neliön lisätilat.

Perhe muutti omaan kotiin ennen joulua. Yläkerran tilat he viimeistelevät omin voimin.

– Me ruvettiin heti hommiin ja hyvin on sujunut, Eeva kertoo. Perheen tytöt ovat jo muuttaneet yläkerran huoneisiin. – Jos joku haluaa nähdä, millaisia tiloja yläkertaan syntyy, niin tervetuloa katsomaan!

Älvsbytalomyyjä neuvoi ja auttoi

– Ihan tulee Erkkoa ikävä, naurahtaa Eeva Huhtakallio, – Me tykättiin hänestä niin lujaa. Aina neuvoi ja opasti.

No, onneksi Älvsbytalomyyjä Erkko Vuorenmaa asustelee lähellä, Jalasjärven naapurikunnassa Kauhajoella. Siellä sijaitsee myös Älvsbytalon tehdas.

”Kaunista, tilavaa ja avaraa”

 

”Tämä tuntuu ihan kodilta”

Perheen lapsilta on saatu uudesta kodista vanhempien mieltä lämmittävää palautetta. Eeva kertoo hymyillen, että teini palasi harkoista ja huikkasi ovelta: Ihanaa tulla kotiin!

Kesää kohti perheen elämä laajenee vielä pihamaalle – ja pihatöihin. – Kohta alkaa rytyytys, Eeva kuvailee pihapuuhia pohjanmaalaisella reippaudella.

Ensimmäinen multakuorma on jo tilattu.

Tilaa talokuvasto