Siirry sisältöön

Edullinen hinta ja maksuehdot ratkaisivat


Leila Koskinen halusi uuden kodin lähempää lapsia ja lastenlapsia, mutta ei missään nimessä kerros- tai rivitaloon. Nyt hänellä on edessä helpompi elämä suloisessa pikkutalo Siirissä.

Koskisen vanha, liian suureksi ja hankalaksi jäänyt talo oli myymättä, kun hän etsi sopivaa talopakettia. Siinä tilanteessa Älvsbytalon edullinen hinta ja ainutlaatuiset maksuehdot olivat ratkaisevan tärkeät.

–Kaikilla muilla olisi ensin pitänyt maksaa jo rakentamisen aikana. Älvsbytalon sai maksaa vasta valmiina, kiittelee Leila Koskinen. –Näin rahoitus oli paljon helpompi järjestää. Ja tuohan se turvallisuuttakin, että tietää mistä maksaa.

”Älvsbytalon sai maksaa vasta valmiina”

Oma talo pojan perheen tontille

Päätös oman Siirin rakentamisesta syntyi Leila Koskisen mukaan helposti. Talolle löytyi sopiva paikka pojan perheen omistamalta tontilta Sipoosta.

Heti kun rakennuslupa oli selvä, sai lapsenlapsi Siiri toimittaa Siiri-talon tilauksen postiin. Sen jälkeen kaikki sujuikin vauhdilla.

–Talo tuli tontille illalla, koska suunnitelluksi päiväksi oli luvassa kova sade. Ennen puolta yötä oli jo katto pään päällä, Leila ihmettelee. –Ja rakennusmiehet, ihan mahdottoman mukavia kaikki!

Kiitosta saa myös Älvsbytalomyyjä Marja Lindqvist. –Hirmu kärsivällisesti Marja on vastannut tuhansiin kysymyksiini, Leila kehuu.

Älvsbytalon ylpeä emäntä

Uuden talon harjannostajaisiin Leila kutsui mukaan uudet naapurinsa. Valmiissa talossa on pidetty kaksi taloesittelyä. Ystävällisesti Leila esitteli taloaan myös perheelle, joka empien ajoi pihaan, koska ei ollut ennättänyt esittelyaikaan paikalle.

–Minä niin nautin, kun kaikki on uutta, toimivaa ja mieleistä. Ensimmäistä kertaa elämässäni pääsin muuttamaan uuteen taloon.

–Tapetit olen itse valinnut ja sisustuskin on suurelta osin uutta. Värimaailman inspiraationa toimi talon kaunis, harmaa lattia, kertoo Leila. –Kesällä talo maalataan. Keltaisessa ja punaisessa talossa olen jo asunut, tästä tulee harmaa. Se sopii mainiosti tänne Sipoon metsäiseen maisemaan.

 

”Minä niin nautin, kun kaikki on uutta, toimivaa ja mieleistä”

”Tilat ovat toimivat ja avarat”

Tehokkaat neliöt

Älvsbytalon pikkutalot ovat saaneet kiitosta tehokkaasta tilankäytöstä. Niin saa Siirikin. –Tilat ovat toimivat ja avarat. Tykkään myös kylpyhuoneesta, joka on tosi tilava, kiittelee Leila.

Pienten talojen suosio on Suomessa selkeästi kasvussa. Monet arvostavat asumisessaan tehokkaampia neliöitä ja pieniä asumiskuluja. Pieni talo on myös helpompi sovittaa tontille ja tarvittaessa vaikka paritaloksi.

Pikkutalo suurperheelle

Siirin neliöt ovat vain noin kolmannes Leilan aiemman talon neliöistä, mutta sitäkin toimivammat. –Meitä oli täällä joulunvietossa lapset ja lapsenlapset perheineen, 16 henkeä, ja kaikille oli riittävästi tilaa, myös joulupukille. Olen luvannut lastenlapsille, että tervetuloa – tänne kyllä aina mahtuu, Leila hymyilee uuden mummilan emäntänä.

Leilan pojan perhe rakentaa oman talonsa samalle tontille vasta joskus myöhemmin. Toistaiseksi tontilla on uuden Siirin lisäksi puusauna ja vanha, pieni kesämökki. –Rutkumökki, sanoo Leila hellästi, kun katselee maisemaan upouuden kotinsa ikkunasta.

”Tervetuloa – tänne kyllä aina mahtuu”

Tilaa talokuvasto