Siirry sisältöön

Teksti: Mariana Vnuk

Kuvat: Petra Älvstrand

KOTONA

”Elämässämme riitti vilskettä ilman rakentamista.”


Vaikka Karlssonin perheellä on sekä rakennusalan osaamista että remonttikokemusta, he päättivät ostaa talon avaimet käteen
-periaatteella Älvsbytalolta. Sitä päätöstä perhe ei ole katunut kertaakaan.
 
Talo sopii perheen elämäntapaan täydellisesti, se on sisustettu harmaalla ja puuteriroosalla – ja tuoksuu puulta.

 

Karlssonin perheellä on takanaan pari kiireistä vuotta. Kahden vuoden kuluessa perhe on remontoinut vanhan talon ja saanut pienen tyttärensä Ruthin ja muuttanut unelmiensa taloon.Saapuessamme vierailulle Hannan, Robinin ja Ruthin luo vastassa on tyytyväinen perhe. Ruth johdattaa meidät iloisesti viihtyisään huoneeseensa, ja Robin napsauttaa kahvit tulemaan avoimessa keittiössä.

– Periaatteessa se meni niin, että vanha talo myytiin heti, kun viimeinen ruuvi oli paikoillaan, ja me ostimme muuttovalmiin Älvsbytalon. Tässä vaiheessa kun elämässä riittää vilskettä ilman rakentamistakin.

Meitä houkutteli alue, ja tämä talo sopii meille paremmin sekä mallinsa että kokonsa puolesta, hän toteaa. Melko lyhyen mietinnän jälkeen perhe päätyi yksikerroksiseen Linnéa-taloon paljoltikin sen avoimen tilaratkaisun vuoksi.

– Tietysti meitä houkutteli sekä hinta että nopea tuotanto. Ja talo on avara, hieno ja juuri toiveidemme mukainen, Robin sanoo.Keittiön Robin ja Hanna ovat valinneet ja tehneet itse. Harmaat kaapinovet ovat saaneet messinkivetimet, joiden sävy toistuu sekoittimessa ja muutamissa tarkkaan valikoiduissa yksityiskohdissa. Yläkaapit jätettiin pois, ja kaiken kruunaa reilun kokoinen saareke.

– Olen putkimies, joten tämä oli minulle melko helppoa. Olemme kuitenkin saaneet Älvsbytalolta paljon apua myös niissä asioissa, jotka olemme halunneet tehdä itse. Oli kysymys mikä hyvänsä, olemme aina saaneet nopean ja auliin vastauksen, Robin sanoo.

Ruth on ajanut autollaan vauhdikkaita kierroksia avoimessa tilassa. Hän pysäköi jääkaapin eteen, väläyttää hymyn ja osoittaa.

– Jäätelöä! Mehujäätä!Karlssonit halusivat muuttaa uuteen kotiinsa nopeasti ja se myös onnistui.
– Me tilasimme talon syyskuussa, ja se luovutettiin meille huhtikuussa. Itse rakennusprosessi oli uskomattoman sujuva. Ensimmäinen rakennuspäivä oli kiehtova. Me olimme molemmat ottaneet vapaata töistä, ja kuorma-autojen rullatessa pihaan tajusimme, miten organisoitua kaikki on. Talo oli pystyssä kahdessa tunnissa! Robin sanoo ja jatkaa:

– Tällä alueella monet rakentavat itse, ja työn määrän näkee vierestä. Olemme iloisia, että vältyimme siltä! 

– Olisihan minulla talonrakennukseen vaadittava osaaminen ja monia ystäviä, jotka voisivat auttaa, mutta meillä on takana iso remontti ja tämä päätös tuntuu hyvältä. 


Seuraavaksi, kunhan kevät koittaa, vuorossa ovat terassi ja nurmikko. Sisätilat tuntuivat Hannan mielestä kotoisilta heti. Valoisassa kodissa on käytetty kontrastina pehmeitä tummanharmaan sävyjä, ja siellä täällä pilkahtelee lempeää puuteriroosaa.

– Me viihdymme tosi hyvin. Tämä on hauska alue, missä asuu paljon nuoria pareja ja Ruthin ikäisiä lapsia. Odotamme innolla kesää ja grillaamista.

– Aina kun olemme olleet pois kotoa pidempään, on niin ihana tulla kotiin. Ja talo tuoksuu edelleen uudelta – se tuoksuu puulta! 

Perustietoa:

Täällä asuvat: Hanna Karlsson, 25 vuotta, Robin Karlsson, 25 vuotta, Ruth, 2 vuotta sekä Edith-koira

Talo: Älvsbytalon yksikerroksinen Linnéa

Tilaa talokuvasto