Siirry sisältöön

Investointi asumismukavuuteen


Voutilaisen 5-henkinen perhe on asunut vuoden verran uudessa kodissaan Porvoossa.

– Talo on hieno ja edulliset asumiskulut ovat yllättäneet todella positiivisesti, Voutilaiset kertovat. Hyväntuulisen pariskunnan kertoillessa uudesta kodistaan toinen aloittaa lauseen, toinen lopettaa, ja molemmista loistaa tyytyväisyys tehtyihin ratkaisuihin.

Kun Voutilaisen perheeseen syntyi kolmas lapsi, 100-neliöinen rivitalohuoneisto alkoi käydä ahtaaksi. Alkuun Olli ja Yvonne kartoittivat myyntiin tulevia taloja, mutta mieluista ei löytynyt. Tuttavien suosituksesta Voutilaiset tutustuivat Älvsbytalon valikoimaan. Kun sopiva tontti osui kohdalle, talopaketin valinta olikin helppoa: Älvsbytalon talomalli sopi perheelle pohjaratkaisultaan ja soveltui hyvin asuinalueen tiukkoihin rakentamismääräyksiin. 


Suunnitelmat toteutuivat kuten oli sovittu


– Kävimme tutustumassa Älvsbytaloon taloesittelyssä, Voutilaiset muistelevat. – Esittelyn pitäneen myyjän kanssa hoidimmekin sitten koko osto- ja rakennusprosessin, sujuvasti alusta loppuun asti.

Voutilaisten mukaan Älvsbytalon kanssa asiointi oli luottamusta herättävää ja taloprojektista syntyi hyvä asiakaskokemus. – Kun oli kysyttävää, saimme hyvin vastaukset. Ja aikataulut pitivät juuri kuten oli sovittu. Meillä ei ole itsellämme kokemusta rakentamisesta emmekä koe olevamme tee-se-itse -ihmisiä. Arvostimme sitä, että asiat hoituivat suunnitellun mukaisesti.

Lisävalinnat perheen tarpeiden mukaan


Talon tilavuus ja huonejako on osoittautunut täydelliseksi perheen tarpeisiin. Perheen 12-, 8- ja 2-vuotiailla lapsilla on jokaisella oma huone. Lisäksi alakerrassa on käytetty hyväksi mahdollisuus erottaa ylimääräinen huone, joka toimii Ollin työhuoneena.

– Lisävalintoja on tarjolla paljon. Itselle sopivat ratkaisut kannattaa pohtia rauhassa omien mieltymysten ja elämäntavan perusteella, Voutilaiset vinkkaavat. Voutilaisten mukaan lisävalintalistaa läpikäydessä korostui Älvsbytalon taloedustajan palvelualttius: syntyi realistinen kuva tarjolla olevista mahdollisuuksista, ja perhe sai tehdä ratkaisunsa ilman tyrkyttämistä.

Lisävalintana toteutetun kattoerkkerin ansiosta yläkertaan saatiin toinen olohuone. Kodin tilan tuntua lisää myös keittiön ja olohuoneen väliseinän poistaminen. Perhe olisi halunnut valita myös parveketerassin, mutta se ei onnistunut alueen rakentamismääräysten vuoksi. Lisävalintoina perhe valitsi myös koristeikkunoita, lisäkaappeja ja muita kodin kauneutta ja käyttömukavuutta lisääviä yksityiskohtia.

Taloudellisesti järkevä hankinta


Oman kodin hankinta on merkittävä taloudellinen päätös. Voutilaisten mielestä Älvsbytalo on taloudellisesti hyvä ratkaisu useammastakin syystä. Ensimmäisenä tietenkin kannattaa mainita Älvsbytalon hyvä hinta-laatusuhde.

 Toiseksi Voutilaiset muistuttavat hyvistä maksuehdoista: kun talo maksetaan vasta sen valmistuttua, rahaa ei tarvitse sitoa taloprojektiin pitkäksi aikaa.


Ja kolmantena: edulliset asumiskustannukset ovat yllättäneet Voutilaiset todella positiivisesti. Perhe asui väliaikaisesti vanhassa omakotitalossa ja sen asumiskuluihin verrattuna säästö on merkittävä.

– Älvsbytalon hankkiminen on investointi perhe-elämään ja asumismukavuuteen, Voutilaiset kuvaavat. – Uudessa talossa on leppoisaa asua – talo ei teetä meillä työtä. Kun meistä kummankaan aika ei kulu remontointiin tai rakentamiseen, voimme viettää aikaa perheenä. Se on tärkeää etenkin nyt, kun lapset ovat pieniä.

Tilaa talokuvasto