Siirry sisältöön

Jouluksi uuteen kotiin

Tiina Kukkola ja 7-vuotias Luka ja 5-vuotias Sienna pääsivät muuttamaan uuteen kotiinsa Pornaisissa juuri sopivasti ennen joulua.  Juhlapyhät vietettiin maaseudun rauhassa isovanhempien naapurissa.

Kipinän uuden talon rakentamiseen sytytti isovanhempien naapurista löytynyt tontti. Muuttovalmis valmistalo oli controllerina työskentelevälle kahden lapsen äidille hyvä vaihtoehto. Älvsbytalon Melatar miellytti pohjaratkaisultaan Tiinaa heti, ja oli myös hintansa puolesta sopivin vaihtoehto.

– Talo tuntuu kuin meille suunnitellulta: kodikkaalta ja toimivalta, Tiina kertoo.

– Tärkein kriteerimme oli iso tupakeittiö, josta löytyy tilaa yhteiseen oleskeluun. Lisäksi sekä pääsisäänkäynti että arkieteisenä käytettävä kodinhoitohuoneen uloskäynti ovat samalla puolen taloa ja makuuhuoneet omassa rauhassaan talon toisessa päässä.

Nopeasti valmis – ilman yllätyksiä

Älvsbytalon rakentaminen sujuu ongelmitta myös talviaikaan.

– Talopakettimme toimitettiin reilu puoli vuotta tilauksesta, jopa hieman suunniteltua aikataulua nopeammin. Pysytys alkoi marraskuun puolessa välissä, ja koti oli muuttovalmis ennen joulua., Tiina muistaa.

– Myös kustannukset pysyivät muilta osin kurissa, mutta pohjarakentaminen teetti oletettua enemmän työtä, sillä tonttia jouduttiin kaivamaan ajateltua enemmän ennen kuin ”kovat kohdat” saatiin esille.

– Lopputuloksena saimme sitten kivijalan, joka on riittävän korkea varastotilaksi, Tiina naurahtaa.

– Mitään muita yllätyksiä ei matkan varrella ole ilmaantunut ja asumiskustannukset ovat vastanneet odotuksiani, hän jatkaa.

Musiikkia takkatulen loimussa

Tiinan ja lasten lempipaikka uudessa kodissa on iso ja valoisa olohuone. Tanssia ja musiikkia harrastava perhe nauttii kotona takkatulen lämmöstä. Luka ja Sienna käyvät sekä tanssikoulussa että muskarissa, ja Tiina-äiti soittaa itse harmoniikkaa Hyvinkään Salonkiorkesterissa.

– Kun rakentaminen on helppoa, nopeaa ja edullistakin, voi perheen kanssa keskittyä oman elämän iloihin, kuten musiikkiin, Tiina toteaa.

Tilaa talokuvasto