Siirry sisältöön

Koti jossa varmasti viihtyy

Kiinteistönvälittäjänä työskentelevällä Pauli Hiekkavirralla on laajempi kokemus suomalaisista kodeista kuin monella muulla. Kun perheelle tuli aika rakentaa oma koti, valinta osui Älvsbytaloon. Miksi?

– Olen seurannut Älvsbytaloa jo pitempään ja työssäni välittänytkin lukuisia Älvsbytaloja. Talopaketin pitkä historia herättää luottamusta, sillä laadukas talomerkki on pysynyt kilpailluilla markkinoilla suosittuna jo yli 70 vuoden ajan, Pauli Hiekkavirta toteaa.

 

Toimiva pohjaratkaisu ja tarpeeksi tilaa

Hiekkavirran perhe aloitti uuden kodin etsimisen kiertämällä myynnissä olevia taloja, mutta sopivaa vaihtoehtoa ei löytynyt. Perhe päätyi nopeasti Älvsbytaloon.

– Valitsimme talopaketin, jossa on toimiva pohja-ajatus, tarpeeksi makuuhuoneita viisihenkisen perheen tarpeisiin ja tosi kiva tupakeittiö. Selkeät kodinhoitotilat ja kunnon sauna ovat tärkeät. Oman kodin hankkimisessa huomioimme myös hyvän sijainnin, investoinnin suuruuden ja mahdollisen jälleenmyyntiarvon. Oma kiinteistövälittäjän ammattini tietysti vaikuttaa ajattelutapaani, Pauli kertoo.

Uudessa kodissa on omat huoneet 12-vuotiaalle Eveliinalle, 6-vuotiaalle Leeville ja 1-vuotiaalle Danille, sekä makuuhuone vanhemmille Paulille ja Sofialle. Kodin ehdoton sydän on kuitenkin viihtyisä tupakeittiö, johon perhe kokoontuu viettämään yhteistä aikaa.

Laadukkaasti rakennettu talo

Pauli on tyytyväinen moniin Älvsbytalon teknisiin ratkaisuihin. Ammatin tuomalla näkemyksellä hän toteaa, ettei ainakaan mistään kosteusongelmista tarvitse huolehtia – rossipohja eli vapaasti hengittävä, tuulettuva alapohja on hänen mukaansa maailman varmin rakenne.

Pauli vietti paljon aikaa tontilla rakentamisen aikana, koska hän halusi tietää täsmällisesti, mitä missäkin vaiheessa tapahtuu.

– Olen tosi tyytyväinen siihen, miten prosessi eteni, Pauli muistelee. – Kaikki kävi tosi sujuvasti, ja talo on laadukkaasti rakennettu. Rakentamisen seuraaminen oli myös itselle oppimisprosessi, joka tukee omaa ymmärrystä sekä ammatillisesti että talon omistajan ja asukkaan näkökulmasta. Olin paikalla, kun kaivinkone kaivoi ensimmäisen kuopan maahan, samoin viimeisen asennusmiehen käynnin aikana. Tunnen talon läpikotaisin.

Sopiva koti moniin tarpeisiin

Taloudelliselta kannalta perhe punnitsi niin talon hinnan kuin muutkin uuden kodin hankintaan liittyvät kustannukset.

– Jos uuden kodin valmistumista odottaessa asuu väliaikaisasunnossa, meidän kokoiselta perheeltä siihen kuluu vuodessa helposti 15 000 euroa, Hiekkavirrat laskivat.

Nyt tavarat olivat paikoillaan uudessa kodissa käytännössä kahdessa kuukaudessa siitä, kun rakennusprojekti alkoi, joten väliaikaisasumisen kustannukset jäivät minimiin. Hiekkavirrat pitivät tärkeänä myös sitä, että talon hinta oli täysin ennakoitavissa. Yllätyksiä voi tulla maatöissä, sähkötöissä, monessa vaiheessa projektia, mutta Älvsbytalon hinnassa ei tule.

Kiinteistönvälittäjän kokemuksella Pauli suosittelee Älvsbytaloa lähtökohtaisesti kenelle vaan.

– Älvsbytalon valikoimiin kuuluu monenlaisia malleja ja erilaisia varusteluja. Me valitsimme kotiimme monia asumisen laatua lisääviä ominaisuuksia kuten koristeikkunat talon päätyyn, lisää ulkovalaistuksia, mukavuuslattialämmityksen, ledivalaistuksen, autotallin ja niin edelleen. Jokainen voi koota talopakettinsa omien tarpeidensa ja tottumustensa mukaiseksi kokonaisuudeksi, jossa varmasti viihtyy.

Tilaa talokuvasto