Siirry sisältöön

Teksti: Ronny Olovsson

Kuvat: Petra Älvstrand

Kotona

Laatu ja hinta kohdallaan

Brännmarkit tutkivat kolmen eri talonvalmistajan tarjoamia vaihtoehtoja.
– Taloissa ei ollut mitään muuta eroa kuin hinta. Ja me haluamme, että rahat riittävät muuhunkin kuin pelkkään asumiseen. 


– Taloissa ei ollut mitään muuta eroa kuin hinta. Ja me haluamme, että rahat riittävät muuhunkin kuin pelkkään asumiseen. Haluamme, että meillä on myös varaa elää hyvin. Siksi Älvsbytalo oli helppo valinta, Jenny Brännmark sanoo.

Kiinnostaako Älvsbytalo sinuakin? 
Tilaa kuvastomme tai katso uudet talomallimme tästä
Voit myös ottaa yhteyttä taloneuvojiimme

Benjaminin leikin äänet täyttävät eteisen, kun astumme sisään. Hän nauraa leikkiessään junan kanssa keittiön ja olohuoneen välisessä tilassa vastarakennetussa talossa. Fredrik ja Jenny istuvat keittiössä pöydän ääressä ja hyssyttelevät häntä hieman, mutta nauravat sitten. Tämä talo on täynnä elämää – aivan kuten pikkulapsiperheessä pitääkin.

Fredrik ja Jenny Brännmark ovat hyvin tyytyväisiä talovalintaansa ja koko uudisrakennusprojektiin.
– Me halusimme avaraa ja valoisaa. Juuri tämän pohjaratkaisun. Se on loistava; voimme istuskella keittiössä kahvikupin äärellä Benjaminin leikkiessä olohuoneessa ja olemme silti yhdessä, Jenny sanoo, ja Fredrik nyökkää:

– Myyjä kertoi uusista lisävalinnoista jo ensimmäisen tapaamisen aikana. Muokkausmahdollisuuksia oli paljon enemmän kuin kuvittelimme. Lisävarusteita on valtava määrä. Muistan repineeni hiuksia päästä tapetteja valitessamme.

– Talo oli paljon modernimpi ja hienompi kuin mitä odotimme. Puulattiahan kuuluu vakiovarustukseen. Ruostumattomat keittiökoneet ja kaikki pinnat ovat tosi hyvännäköisiä. Lapsuudesta mieleen on jäänyt mielikuva, että Älvsbytalon taloissa on pitkä käytävä ja pienet huoneet. Nykyään talot kuitenkin ovat aivan erilaisia, Jenny sanoo.

– Ja minähän sain myös miesluolani, oman huoneen tietokoneelle ja kaikille nörttijutuilleni, Fredrik kertoo ja jatkaa:

– Muistan kysyneeni, onko talossa tele-/datayhteydet esivalmisteltuina, ja kävikin ilmi, että vakiovarusteluun kuuluu pistorasiat niitä varten keittiössä, kaikissa makuuhuoneissa ja TV-pistorasioiden yhteydessä. Se oli yllättävää ja todella hyvä asia.

Kun rakentamispäätös oli tehty, perhe teki sen, mitä useimmat tekevät, eli surffasivat netissä ja kyselivät tutuilta kokemuksia. Kotvasen kuluttua keittiön pöydälle oli päätynyt kolme talovalmistajaa.

- Vertailimme samanlaisia taloja ja koimme, että Älvsbytalolla oli yllin kyllin lisävarusteita valittavissa, Fredrik muistelee.

– Haluamme, että rahat riittävät matkusteluun ja ulkona syömiseen, elämään. Nyt ne riittävät. Me emme halua laittaa kaikkia rahojamme pelkästään asumiseen, Jenny sanoo.

Huoli siitä, että uuden rakentaminen olisi liian iso projekti, osoittautui sekin turhaksi.

– Saimme ensin muuttopäivän lokakuulle, mutta sitten myyjä soitti, ja saimmekin talon jo helmikuussa. Se oli kerrassaan mahtavaa, Fredrik sanoo.

– Niin, asiat vain rullasivat. Ensin tulivat perustukset helmikuun 7. ja sen jälkeen talo 22. päivä. Vauhti oli ihan surrealistinen. Päivää ennen satoi lunta, ja me olimme luoneet perustuksista lumet pois. Maanantaina tänne tullessamme talo seisoikin jo paikallaan ja voimme kävellä sisään. Keittiö ja kylpyhuone olivat jo ihan valmiit. Se oli ihan absurdia. Jo ensimmäisenä päivänä me kävelimme taloon sisään. Huippua!

Benjamin kiipeää äitinsä syliin näyttämään junaansa. Jenny suoristaa selkäänsä ja kertoo:
– Olemme olleet älyttömän tyytyväisiä; meillä ei käytännössä ole mitään valittamista. Katselmuksen tekijä sanoi, että hän tuskin koskaan oli nähnyt niin virheetöntä taloa. Ystäväni osti huomattavasti kalliimman talon toiselta toimittajalta, mutta talo ei tehnyt minuun vaikutusta. Sen kanssa oli kumma kyllä enemmän ongelmiakin.

– Me emme todellakaan tienneet talon rakentamisesta mitään… Mutta se ei haitannut ollenkaan. Saimme vastauksen heti, kun lähetimme sähköpostia tai soitimme. Hassua kyllä, kaikki vastaukset löytyivät myös kansiosta, jonka saimme. Se oli meille kuin raamattu. Mutta saimme myös myyjältä apua kaikissa asioissa, kuten lomakkeiden ja lupien kanssa. Joskus myyjä soitti vain kysyäkseen, oliko meillä kysyttävää; hän oli aina askeleen edellä. Toi paljon turvallisuuden tunnetta, että saatoimme aina kääntyä Älvsbytalon puoleen ja saimme apua alusta loppuun asti, Fredrik sanoo. 

Tilaa talokuvasto