Siirry sisältöön

Mainikista on moneksi: käytännöllinen kerhotalo

Jyväskylän Agility Team ry:n omistama kiinteistöosakeyhtiö JAT-Tila Oy on järjestänyt Jyväskylän Killerille loistavat tilat koira-agilityn harrastamiseen.  Vuonna 2011 nousi kisamitat täyttävä koiraurheiluhalli, ja 2016 hallin viereen valmistui kerhotaloksi Älvsbytalon Mainikki.

– Suunnittelimme kerhotalon rakentamista pitkästä tavarasta, projektin alkua muistelee JAT-Tila Oy:n toimitusjohtaja Ari Vaskelainen.  – Totesimme kuitenkin, että hintataso ei ole meille mahdollinen. Niinpä pyysimme tarjouksia talotoimittajilta, ja tartuimme Älvsbytalon tarjoukseen.

Lisävalintoja ja omia muutoksia

Kerhotaloksi valittiin Älvsbytalon Mainikki, johon tehtiin joitakin kerho- ja kilpailutoimintaa helpottavia muutoksia. Tilaa riittää isommankin väen kokoontumisille, kun avaraan tupakeittiöön yhdistettiin toinen makuuhuoneista. Taloon rakennettiin kolmas wc. Kisapäivien ruokahuolto onnistuu hygieniasäädösten mukaisesti – keittiöön rakennettiin ylimääräinen vesipiste käsienpesua varten. Ilmanvaihto on tavallista tehokkaampi.

Lisävalintavaihtoehdoista kerhotilaan poimittiin mm. autotalli ja keittiön kohdevalot.

– Nelisen tuntia meillä meni, kun kävimme hallituksen kokouksessa kaikki mahdollisuudet huolella läpi. Onneksi olimme tarpeista yksimielisiä ja lopputulokseen olemme tyytyväisiä.

Avaimet käteen ja kerhotalo käyttöön

Vaskelainen kiittelee Älvsbytalon osaamista projektin kaikissa vaiheissa.

– Lupaus avaimet käteen -toimituksesta toteutui erinomaisesti. Alkaen maaperätutkimuksissa selvinneestä paalutustarpeesta loppuvaiheen kiirehtimiseen, kun talo haluttiin käyttöön helmikuun kuudennen päivän kisoihin, Älvsbytalon yhteyshenkilö oli tilanteen tasalla. Älvsbytalon rakentamisen ja rakennuttamisen tietotaito kannattaa kyllä hyödyntää.

Niin koirat kuin ihmisetkin ovat ottaneet kerhotalon hyvällä mielellä vastaan.

– Kyllähän kunnon kerhotalo helpottaa yhdistyksen toimintaa monella tavalla. Meillä on aktiivista porukkaa – rakennuksen luovutuksen jälkeen täällä ensin siivottiin ja sitten valmisteltiin seuraavan päivän kisat.

Taloa voivat vuokrata muutkin toimijat. Koiraystävälliselle talolle onkin kysyntää. Varauskalenterista löytyy niin eläinosteopaatin vastaanottoa, agilityn pentukurssia kuin kilpailutoiminnan kokouksia.

Kaupat tehtiin lokakuun alkupäivinä, ja siitä neljän kuukauden kuluttua  kerhotalossa jo voideltiin voileipiä kisabuffettia varten. Vauhdikasta touhua, kuten agilityharrastajille sopiikin!

Tilaa talokuvasto