Siirry sisältöön

”Meidän perheelle Älvsbytalo on enemmän kuin nappivalinta.”


Älvsbytalo Siirin osuminen Tanttisen perheen taloksi oli osin onnellista sattumaa. Tanttisilla oli toisen toimittajan talopaketti valittuna, kun perheen äiti Sari kuuli radiosta Älvsbytalon mainoksen: uutuusmalli Siiri muuttovalmiina avaimet käteen -toimituksella. Ja miten järkevään hintaan!

Se oli siinä. Samana iltana oli Älvsbytalolta jo saatu lisätietoa tutustuttavaksi ja perhe tiesi löytäneensä täydellisen talon perheen Liisi-mammalle ja Olli-papalle, pystytettäväksi oman rintamamiestalonsa pihapiiriin.

Vakuuttava tehdaskäynti

Päätös Siirin hankinnasta syntyi vauhdilla, vaikka Tanttiset tiesivätkin, että taloa sai odottaa, kunnes tehtaalla käynnistyy uusi tuotantolinja. Näin talon pohjatöille jäi hyvin aikaa. Siiri oli tulossa Tanttisten pihapiiriin paikalle, jossa oli joskus aiemmin ollut talo. Talopaikalla tehtiin maaperämittaukset ja vanhan tilalle vaihdettiin uutta maa-ainesta.

Heti kun Kauhajoen talotehtaan uusi tuotantolinja vuoden 2018 alussa käynnistyi, pääsivät Tanttiset tehdaskäynnille. Se oli hauska kokemus, kuvaa Sari. – Me suorastaan kotiuduimme taloon jo tehdaskäynnillä, kun siellä pystyi astelemaan huoneesta toiseen ja näki tilajaon. Tehtaalla talossa tehtiin jo sähkötöitä.

Tanttisten Siiri onkin ensimmäinen uudelta linjastolta valmistunut Älvsbytalo. – Ihan ykkönen joka lailla, hymyilee Sari.


Muuttovalmista mukavuutta

Sarin mukaan kaikki sujui tilauksesta toimitukseen mallikkaasti. Talopaketti tuli pihaan ystävänpäivänä ja naistenpäivänä kaikki oli valmista, alle kolmessa viikossa. – On kyllä ollut niin helppoa ja vaivatonta. Ei voi kuin hehkuttaa tätä avaimet käteen -systeemiä, kiittelee Sari.

Talon pystytys ja viimeistely osuivat Jämijärvellä kireimmille talvipakkasille. – On aivan loistavaa, että yhteistyö Älvsbytalon talomyyjän, työntekijöiden ja meidän välillä sujui niin hyvin.

Kuulumiset vaihdettiin selvällä suomen kielellä ja hommat etenivät. – Pakkasilla kaikki pitää tapahtua ajallaan eikä asioita voi olettaa, vaan ne pitää tietää. Tässä projektissa tiedettiin.

Taloesittelyssä riitti kuhinaa

Kun Siiri oli valmis, malttoivat Tanttiset järjestää vielä Älvsbytalon taloesittelyn ennen isovanhempien muuttoa. Jämijärvellä kävi väkeä aina Turusta ja Kuopiosta asti. – Siinä ne vieraat pyörivät mittanauhat viuhuen ympäri taloa ja ihmettelivät, että miten tämä voi tuntua niin suurelta.

– Osa oli jo tilannut Siirin ja halusi päästä näkemään sen valmiina. Toisilla oli valinta vaiheessa ja päätökselle haettiin varmistusta, kuvaa Sari esittelypäivän tunnelmia.

Esittelyssä kävi Sarin arvioiden mukaan yli 70 henkeä.

Vanhemmat arvostavat uutta


Liisi ja Olli Tanttinen muuttivat uuteen taloonsa vielä taloesittelypäivän iltana. – Äidilleni tämä on pökerryttävä unelma, kertoo Sari. – Hän on niin innoissaan siitä, että pääsi kerrankin muuttamaan ihan uuteen.

Liisi-mamman innostusta kuvaa se, että hän haluaa tuoda uuteen kotiinsa vain parasta. Kalustus hankittiin pääosin uutta. Astioistakin otettiin nyt arkikäyttöön kaikkein rakkaimmat Paratiisit, joita on aiemmin varjeltu vitriinissä.

Energiatehokkuus on selvää säästöä

Tanttisten Siiri on energiatehokkuuden edelläkävijä, kuten kaikki muutkin Älvsbytalon uuden talomalliston talot. EU-tason rakennussäädöksiin on suunnitteilla tiukennuksia, joita uudet talot noudattavat jo nyt. Asukkaille energiatehokkuus näkyy konkreettisina säästöinä.

– Vanhemmilleni on luksusta, kun lämmön tai lämpimän veden kanssa ei tarvitse touhuilla. Takka on nyt enemmän ihana lisä, kun haluaa elävän tulen tunnelmaa.


Hyvin suunnitellut neliöt

Sarin mielestä Siiriin mahtuu kaikki, mitä tarvitaan. – Tupakeittiö on avara ja makuuhuoneet kunnon kokoisia. Toisessa niistä on jopa vaatehuone. Pesuhuone on myös ihanan tilava.

Leveät ikkunalaudat ovat ilonaihe erityisesti perheen naisille. – Niille saa kukat ja esineet kauniisti esille. Kunnon ikkunalaudat korvaavat monessa kohtaa lipaston tai hyllykön tarvetta, kertoo Sari.

Mutta onko kaksi vessaa jo ylellisyyttä? – Ei suinkaan! Erillinen pikkuvessa on mainio ratkaisu. Sinne voi ohjata vieraat, niin pysyvät kylpyhuone ja pyykkäykset vain omaan perheen käytössä ja silmissä.

Sari pohtii, että Siiri sopii hyvin kaiken ikäisille. – Uudessa talossa kaikki toimii ja siivoaminen on superhelppoa. Kun kaikki on uutta, on pinnat helppo pitää puhtaina. Eikä ikkunoitakaan tarvitse pestä väleistä lainkaan, vain ulkopinnoilta.

Vanhempia ihmisiä ajatellen Sari kiittelee myös leveitä oviaukkoja sekä suihkun ovia, jotka kääntyvät tarvittaessa sivuun. – Täällä mahtuu sitten rullailemaan apuvälineilläkin, jos sellainen aika vanhemmilleni joskus koittaa.


Ihana terassi ja isommat ikkunat


– Minusta iso terassi on ihan loistojuttu. Siihen mahtuu vaikka iso ruokapöytä, jos niin haluaa. Voi istua sateelta suojassa ja katsella maalaismaisemaa. Siiri on nätti talo ja istuu tähän maisemaan kuin nenä päähän.

Tanttiset halusivat tilavaan tupakeittiöön mahdollisimman paljon valoa. He valitsivat lisävalintoina suuremmat ikkunat olohuoneeseen ja terassin oven kokonaan lasia alas saakka.

– Aika moni täällä ihmetteli taloesittelyssäkin, että voivatko Siirin neliöt pitää paikkansa. Niin suurelta ja avaralta tämä tuntuu.

Kaksi sukupolvea samassa pihapiirissä

Sarin vanhemmat muuttivat Jämijärvelle Porista. Lapsenlapset olivat jo pidempään toivoneet, että kunpa joskus olisi mummolaan pyöräilymatka.

No, nyt on jopa näköyhteys. Koululainen Vili ottaa siitä kaiken irti: hän viestittelee aamuisin mamman kanssa pihan yli valoilla, että on herännyt kouluaamuun. Olli-papan kullanmuru, esikoulun aloittava Viivi, hoksasi jo heti talotehdasvierailulla varata mummolan toisen makuuhuoneen omakseen yökyläilyyn.

Sari on tyytyväinen kahden perheen pihapiiriin monestakin syystä. – Isovanhemmista on iloa meille kaikille. Ja onhan tässä helpompi heitäkin auttaa, jos tarvetta on. Sekin on helpotus, ettei viikonloppuisin tarvitse enää ajella mummolareissuille. Mieheni on työkseen tien päällä ja saa nyt nauttia viikonlopuista kotosalla.

Soma Siiri inspiroi somessa

Sari Tanttinen on ollut mukana Älvsbytalon Facebook-ryhmässä heti talopäätöksestä lähtien. Hän on seurannut Kauhajoen tehtaan uuden tuotantolinjan vaiheita ja jakanut omia kuulumisiaan.

– Monet ovat sieltä hoksanneet, että meillä on jo oma Siiri. Olen ihan ilokseni auttanut myös muita, jos jotain kysymystä tai kuvan tarvetta on tullut. Talo on niin nätti ja toimiva, että mikäs tällaista ilosanomaa on jakaessa.

– Ajattelen ihan kauhulla niitä ihmisiä, jotka rakentavat itse. Siinä hakee joka ikisen nippelin ja nappelin jostain ja lopulta eroaa tai karkaa eri teille. Tämä avaimet käteen -ratkaisu sopii meille.

Jämijärvellä siis kaikki hyvin. – Kaikki on sujunut yli odotusten, niin tehtaalle päin kuin talomyyjänkin kanssa. Meistä on pidetty hyvää huolta kaiken aikaa.

Tilaa talokuvasto