Siirry sisältöön

Mieluummin parisuhde kuin raksaelämä!


Nokian Tottijärvellä asuvan Marianna Mustamon perheellä oli selkeä unelma: seuraavaksi uusi talo. Vaikka perheellä on kokemusta ja taitoa myös rakennustöistä, omaan kotiin ei raksaelämää enää kaivattu. Uudeksi kodiksi valittiin muuttovalmis, yksitasoinen 107-neliöinen Älvsbytalo Elias. Perhe halusi pysyä tutuissa maisemissa Tottijärvellä. Elias rakennettiin edellisen, itse remontoidun talon naapuriin.


Älsbytalo hinta-laatu -suhteeltaan sopivin.

Älvsbytalo oli ollut perheellä kiikarissa jo pidempään. Kun edellinen talo kävi kaupaksi, tuli uuden hankinnan kanssa hoppua. Kesää kohti kaupungin rakennusvalvonta oli jäämässä lomille ja paperit piti saada kuntoon

–Mutta kun asiat alkoivat tapahtua, sitten todella tapahtui. En olisi ikinä uskonut, että asumme jo marraskuun alussa uudessa kodissa, kuvailee Marianna. –Lokakuun alussa vielä ihmettelin tyhjää tonttia ja ajattelin, että ei voi onnistua.

Mutta seuraavana päivänä tunnelma oli jo toinen. –Seisoin tontilla onnellisena kyynel silmässä ja katselin, kun talon osia nostettiin paikalleen.

”Seisoin tontilla onnellisena kyynel silmässä”

Vauhdilla kohti valmista

Kolmen tunnin päästä pystytyksen aloittamisesta taloon pääsi astumaan sisään. –Vedet ja sähköt olivat päällä ja talo lämmin. Uskomatonta, sanoo Marianna.

Marianna taitaa olla niitä ihmisiä, jotka uskovat kun näkevät. Mariannan mies ja äiti kävivät talon tilauksen jälkeen tutustumiskäynnillä Älvsbytalon tehtaalla Kauhajoella. Vierailun tuliaisina äiti kertoi nähneensä Mariannan keittiön valmiina. Marianna uskoi tarinan todeksi vasta pystytyspäivänä, kun näki kauniin keittiönsä omin silmin.

Talon viimeistelytyöt tontilla veivät alle neljä viikkoa. –En meinannut malttaa öitäni nukkua. Oli hienoa päästä seuraamaan, kun talo edistyi päivä päivältä.

”Tämä on tuntunut heti alusta asti omalta kodilta.”

Sopiva talo meidän perheellemme

Entä se ensimmäinen joulu uudessa kodissa? –Ihanaa! Talo on meille niin sopiva, että ei ole tarvinnut totutella uuteen.
Tämä on tuntunut heti alusta asti omalta kodilta.

Talon neliöt ovat Mariannan mielestä tosi hyvin käytössä. –Hukkatilaa ei ole missään ja sisustaminen on ollut helppoa.

–Meillä on iso koira ja senkin kanssa liikkuminen on helppoa: kuraisen koiran saa suihkutettua siistiksi,
kun kulkee sisään kodinhoitohuoneen kautta.

Kodin kosteiden tilojen harmaa lattia saa myös kiitosta. –Lattia on tosi kaunis eikä siinä näy lika eikä roska.
Äärimmäisen toimiva ja helppo pitää puhtaana.


Hyvään hintaan täydellinen koti

Tyytyväisellä perheellä on edessä puuhakas kesä. –Sateella laitetaan pihaa ja kuivalla säällä maalataan taloa, suunnittelee hymyilevä Marianna.

–Kyllä voin rehellisesti sanoa, että saatiin hyvään hintaan täydellinen koti, kertoo Marianna ja paljastaa: –Me ollaan ajateltu, että muutaman vuoden kuluttua, kun lapset tuosta kasvavat, ostetaan uusi, isompi Älvsbytalo.

Tilaa talokuvasto