Siirry sisältöön

No, onkos tullut kesä talven keskelle?

Soini ja Irja Huhdan neljäs oma koti valmistui Vantaalla talven keskelle tammikuussa 2014.

– Kolme aikaisempaa tehtiin itse pitkästä tavarasta, ja tämän neljännen kanssa halusimme päästä helpommalla ja nopeammin. Näin jälkikäteen ajateltuna valmistalo tuli myös halvemmaksi, kertoo Älvsbytaloonsa tyytyväinen Soini Huhta.

Suurista elementeistä pystytettävä valmistalo sopii yhtä hyvin niin talvi- kuin kesärakentamiseen. Talo nousee rivakasti, ja lämmöt saadaan päälle heti ensimmäisenä pystytyspäivänä. Talo ei jää missään vaiheessa kylmilleen sään armoille.

Vakioperustukset kuuluvat Älvsbytalon toimitukseen, ja Älvsbytalo hoitaa vakioperustusten suunnittelun, elementtien toimituksen tontille ja niiden asennuksen.

– Tontin perustustyöt tehtiin pari viikkoa ennen paketin saapumista, ja sen jälkeen Älvsbytalon asennusporukka huolehti muusta. Työmiehet olivat eteviä ja erittäin luotettavia – uusi kotimme valmistui jopa sovittua aikataulua nopeammin, Soini Huhta kertoo.

– Kun rakennustyöt tehtiin talvella, pääsimme kesällä heti maalauspuuhiin ja puutarhan laittoon.

Huhdan pariskunnan talovalintaan vaikutti eniten Älvsbytalon hyvä hinta-laatusuhde. Talomalliksi valittiin Tuulikki, koska se sopi tontille parhaiten.

– Kävimme useamman valmistalon esittelyssä, mutta Älvsbytalo nousi ylitse muiden, Soini kommentoi. Tilaa on meille hyvin, ehkä vähän liikaakin, mutta kelpaapahan lastenlasten temmeltää.

Pariskunnan ehdoton lempihuone on olohuone, jossa takkatulen lämmössä tulee kesä kylmänkin talven keskelle. Talvirakentamisen puolesta Soini toteaa, että miksi turhaan odottaa seuraavaan kesään, kun lämpimän talon saa valmiiksi talvellakin nopeasti ja edullisesti.

Tilaa talokuvasto