Siirry sisältöön
Teksti: Asiantuntijana talomyyjä Dennis Rönn

Omakotitalon asumiskustannukset ovat yllättävän edulliset.

Omakotitalo on suomalaisten suosikki, eikä syyttä: se on kustannuksiltaan yleensä se edullisin asumismuoto. Omassa kukkarossasi tuntuvat paitsi talon hankintakustannukset myös asumisen aikana syntyvät kulut. Lue, mitä kaikkea on syytä ottaa huomioon.

Nopeasti valmistuvan ja kohtuuhintaisen Älvsbytalon valitsemalla säästät molemmissa – meiltä saat laadukkaan talon kokonaiskustannuksiltaan edullisimmin. Hintamme ovat talomarkkinoiden kilpailukykyisimmät.

Lämmitysratkaisu on ratkaisevan tärkeä

Omakotitalossa asumiskustannuksiin vaikuttaa eniten lämmitysratkaisu. kun taas asumisen aikana maksettaviksi hankintakustannuksiksi voidaan yleensä laskea kuukausittaiset lainanhoitokulut. Kannattaa siis muistaa, että mitä vähemmän ja lyhyemmäksi ajaksi tarvitset lainaa, sitä enemmän säästät.

Kun mahdollisen talolainan lyhennykset ja talon käyttökustannukset ovat kohtuulliset, jää rahaa myös uudesta kodista ja muusta elämästä nauttimiseen.

Poistoilmalämpöpumppu ja innovatiivinen seinärakenne alentavat asumiskustannuksia

Älvsbytalojen lämmitysjärjestelmä on käytössä edullinen, tehokas ja huoleton: vakiotoimitukseen kuuluva NIBE 750 poistoilmalämpöpumppu (energialuokka A+++) pitää huolen, ettei uusi kotisi tuhlaa energiaa. Pumppu nimittäin ottaa energian talteen lämpimästä sisäilmasta ennen ulospuhallusta ja siirtää poistoilmasta lämpöenergiaa vesivaraajan lämmitykseen.

Poistoilmalämpöpumppu hyödyntää myös elämisen: ihmisten, eläinten, valaisimien ja sähkölaitteiden tuottaman lämpöenergian. Vuositasolla saat hyödynnettyä poistoilman energiasta jopa yli 80 %.

Lämmöstä ei kuitenkaan ole iloa, jos se menee harakoille. Siksi olemme kehittäneet oman, yli 300-millisellä eristeellä varustettu Energy Wall -seinärakenteen pitämään lämmön sisällä ja kylmän loitolla kovimmissakin sääolosuhteissa.

Kysy lisää!

Me myyjät sinulle mielellämme Älvsbytalon lämmitysjärjestelmästä tarkemmin. Autamme myös tontin valinnassa, budjetoinnissa, teknisissä ratkaisuissa ja detaljeissa – olemmehan ehtineet opastaa jo tuhansia perheitä Älvsbytalon rakennuttamisessa.

  • Laske hankintakustannusten lisäksi myös asumiskustannukset
  • Kiinnitä huomiota lämmitysratkaisuun – se vaikuttaa asumiskustannuksiin eniten
  • Varmista, että tuleva kotisi on kunnolla eristetty


Tutustu talopaketteihin ja hintoihin >

Jaa tarina

Tilaa talokuvasto