Siirry sisältöön

Rohkeasti vaan! Parikymppiset rakensivat oman talon


Annika Mäntyranta ja Jouko Kesälahti tahtoivat vuokralta omaan taloon. Kun sopivaa ei löytynyt vanhana, he rakensivat muuttovalmiin Älvsbytalo Ainon. Luonnon keskelle, mutta sopivan lähelle Kemijärven keskustaa.

Annikan (20) ja Joukon (23) talohaave syttyi elämän vakiintumisen myötä. Molemmat käyvät töissä eikä vuokra-asuminen kerrostalossa enää tuntunut omalta. Erityisesti Joukon metsästysharrastus veti lähemmäksi luontoa ja omakotitaloon.

”Rohkeasti vaan rakentamaan”

Taloesittely vakuutti

Annikan isä ehdotti Älvsbytaloa jo ihan alkumetreillä, koska hänellä oli niistä hyviä kokemuksia. Nuoret lähtivät katsomaan esittelytaloa Rovaniemelle, ja vakuuttuivat: Älvsbytalon hinta oli kohdillaan, talon sai nopeasti ja se piti maksaa vasta sitten, kun talo on muuttovalmis.

Kaikki tärkeitä asioita nuorten elämässä ja taloudessa.

– Rohkeasti vaan rakentamaan, uskaltavat Annika ja Jouko nyt jo kannustaa muita nuoria, omaan taloon mieliviä. – Kun talo on suhteellisen edullinen, eivät kaikki rahat mene asumiseen.

Aino 84,8 m², 3 huonetta, keittiö ja sauna

”Neliöt ovat tosi tehokkaat.”

Ihmeen tilava Aino

Pariskunnan talossa on 84,8 neliötä. – Mutta kaikki ovat yllättyneet, miten tilava tämä on, kertoo Annika. – Neliöt ovat tosi tehokkaat. Keittiö on tilava, samoin sauna. Olohuoneen lasiovi ja vaaleat lattiat tuovat avonaiseen tupakeittiöön vielä lisää valoa.

Lattiat ovat muutoinkin Annikan mieleen. – Harmaa laminaatti on nätti ja se tuntuu jalan alla tosi pehmeältä ja lämpimältä.

Aino-talopaketissa on tupakeittiön lisäksi 2 makuuhuonetta, sauna ja erillinen kodinhoitohuone.

– Kaikki materiaalit ovat kodinhoidossa ja pesuhuoneessa vedenkestäviä, mikä on koirien kanssa supertärkeää, sanoo Annika.

Perheessä on 2 koiraa – Manu ja Topi, jotka osallistuvat isännän metsästysharrastukseen. – Ovat ne meillä myös sisälemmikkejä, Annika hymyilee.

”Tupakeittiö on vieraiden kanssa ihana.”

Hyvin mahtuu vieraitakin

Annika ja Jouko ovat jo kotiutuneet mukavasti. – Tupakeittiö on vieraiden kanssa ihana. Voi touhuilla keittiössä ja seurustella samaan aikaan, kiittelee Annika. – Ja keittiöön mahtuu kunnon ruokapöytä.

– Meillä on nätti talo nätissä maisemassa, hän myhäilee. – On ihanaa, kun saa laittaa oman kotinsa juuri sellaiseksi kun haluaa.

”Aikataulut ja kustannusarviot pitivät hyvin paikkansa.”

Edessä ahkera kesä

Annika ja Jouko valitsivat Aino-taloonsa lisävalintana päätyterassin, joka jatkaa talon tiloja ja elämää reilusti ulospäin. – Kesällä tehdään vielä lisää terassia takapihallekin, he kaavailevat.

Pariskunta kertoo innostuneena, että kesää ja valoa kohti ovat edessä myös pihatyöt, koirien aitaukset sekä muut ulkorakennukset.

Jouko Kesälahti tekee työkseen maanrakennustöitä, ja hän hoiti maatyöt myös oman talonsa tontilla. Tontilta oli ensin purettava vanha talo pois.

– Rakentamisessa kaikki sujui nopeasti kun vauhtiin päästiin. Rakennusprojektin aikataulut ja kustannusarviot pitivät hyvin paikkansa.

Pariskunta kiittelee, että Älvsbytalon ja talomyyjä Ahti Nallin kanssa kaikki sujui mainosti. Samoin kiitosta saavat molempien nuorten perheet. – Apu ja tuki oli tärkeää. Ilman läheisiä kaikki olisi ollut paljon haastavampaa.

Kemijärvellä siis kaikki hyvin. Annikan ja Joukon talo on valmis ja elämä edessä.

Taloudellinen ja turvallinen Älvsbytalo

  • Kattava toimitussisältö ja kilpailukykyinen hinta
  • Talo maksetaan vasta, kun se on täysin valmis
  • Ei rakennusaikaista rahoitustarvetta
  • Älvsbytalo vastaa rakennusprojektista yhdellä sopimuksella
  • Huoleton, helppo ja nopea tie omaan kotiin
  • Toimiva, moderni talotekniikka
  • Edulliset asumiskulut, pieni sähkönkulutus
Tilaa talokuvasto