Siirry sisältöön

Pikavauhtia uuteen kotiin

Elämä hymyilee Korsnäsissä jälleen: uusi koti nousi nopeasti, ja tulipalossa talonsa menettänyt perhe pääsi muuttamaan vain neljä kuukautta onnettomuuden jälkeen.

Alf Strandholm muistaa huhtikuisen päivän vuonna 2013 ikuisesti. Hänen vuonna 1986 omin käsin rakentamansa omakotitalo paloi maan tasalle. Koti, jossa hän oli asunut 27 vuotta. Sähköviasta alkanut palo poltti puutalon ja koko irtaimiston. Onneksi ihmiset ja perheen lemmikki-kissat säästyivät.

Järkytyksestä huolimatta palaneen talon tilalle tarvittiin uusi koti mahdollisimman pian, eikä tutulta paikalta haluttu muuttaa pois. Niinpä samalle paikalle nousi Älvsbytalon yksikerroksinen ja 101,5 neliöinen Kuutar.

– Kyselin myös muilta talovalmistajilta vaihtoehtoja, mutta Älvsbytalo oli meille kaikin puolin paras. Tässä on hyvä ja taloudellinen lämmitysjärjestelmä, poistoilmalämpöpumppu, ja talo sopii hyvin niin kooltaan kuin ulkonäöltäänkin ympäristöönsä. Toki myös edullisuus ja nopea toimitus vaikuttivat päätökseen. Tuttavallani on Älvsbytalo, ja hän on ollut taloon tyytyväinen. Myös se merkitsi ostopäätöstä tehdessä paljon, Alf sanoo.

Uuteen kotiin helposti ja vaivattomasti

Alf Strandholm rakensi aiemman talonsa 80-luvulla itse; silloin talon rakentamiseen meni kaksi vuotta. Nyt toukokuussa tehdystä talotilauksesta kului reilut kaksi kuukautta, kun talo oli jo pystytysvaiheessa. Elokuussa Strandholmit pääsivät jo muuttamaan.

– Olen todella iloinen, että saimme uuden talon näin nopeasti. Luulin, että siihen menisi ainakin puoli vuotta. Älvsbytalo on toiminut nopeasti ja joustavasti.

– Ajattelin asuvani samassa talossa lopun ikääni, mutta toisin kävi. Uusi talo alkaa kuitenkin jo tuntua kodilta. Yksi kissoistakin uskaltautui jo sisään tupatarkastusta tekemään, Alf hymyilee.

Tilaa talokuvasto