Siirry sisältöön

Rakentajan blogi: Maksoin talon ja keitin kakkukahvit


29.5.2020

Siiri-taloni on valmis ja pihatyöt hyvässä vauhdissa kohti Sepänpihan Kotinäyttelyn kuvauksia eli tv-ohjelmaa ja netin virtuaalikierroksia. Kyllä koti ja pihamaa pitää olla kunnossa, kun on luvassa vieraita. Olet tervetullut vieraisille uuteen kotiini suoraan omalta kotisohvaltasi.

Rakensin taloni Vihdin Nummelaan Sepänpihan Kotinäyttely -alueelle. Suunniteltu näyttely on nyt muuttunut messutapahtumasta tv-ohjelmiksi ja virtuaalisiksi kierroksiksi. Näyttelyn toteutuksesta voit lukea lisää kotinayttely.fi. Siiri-taloni on näyttelyssä kohdenimellä Kuparus.

Onneksi olkoon, omistaja!

Tällä viikolla kävin pankissa, maksoin talon ja keitin itselleni kunnon kakkukahvit. Hyvä minä. Halusin rivitalosta takaisin omaan taloon ja nyt haaveeni on toteutunut.

En voi kylliksi hehkuttaa sitä, että maksoin taloni vasta valmiina. Älvsbytalolla ei ole mitään ennakkomaksuja. Rahanmenoa on toki ollut tontista ja monesta muusta asiasta, muttei talopaketista. Tämän selkeämpää ja turvallisempaa systeemiä on vaikea kuvitella.

Kesä keikkuen tulevi

Talo on nyt kokonaan maalattu, kaikissa uloskäynneissä on portaat ja istutusten viimeistely on hyvällä mallilla. Hienosti näyttää onnistuneen myös rakkaiden kasvieni siirtäminen edellisen omistusasuntoni (rivitalo) pihamaalta.

Kasvit ovat talvehtineet tilapäisen vuokrakotini lasitetulla parvekkeelle. Esimerkiksi kärhö näyttää työntävän uutta kasvua, vaikka se vietti talven peltiämpärissä. Ja pionit – suuri rakkauteni – ne ovat jo upouudessa kukkapenkissä talon etupihalla ja nupussa.

Viikonloppuna vipinää

Tulevana viikonloppunakin saan taas ystäväni Annen avukseni ja urakoimme loput pihalaatat paikoilleen. Ulkojumppana on siispä luvassa ainakin soran kuskausta, mullan kärräystä ja laattojen kanssa punnertelua.

Seuraavasta viikonlopusta minulla alkaakin L-0-M-A (no, viikko vain, mutta tulee tarpeeseen). Viimeistään silloin siivoan talon täydellisesti sisältä ja tilaan jo muuttomiehet paikalle. Haluan sisustaa uuden kotini valmiiksi Kotinäyttelyä ja kuvauksia varten. Itse muutamme Ada-kissan kanssa taloon heinäkuun alussa. Siinä välissä meillä on tarjolla parisen viikkoa melko askeettista asumista nykyisessä tilapäiskodissani, kun huonekalut muuttavat uuteen kotiin jo ennen meitä. Mutta ihanaa kannattaa odottaa.


Terkuin Marjo ja Ada-kissa

Tilaa talokuvasto