Siirry sisältöön

Rakentajan blogi: Vaalea sisustus korostaa avaruutta


18.6.2020

Nyt on menossa se kaikkein mukavin vaihe: sisustaminen. Talo alkaa näyttää juuri siltä miltä pitääkin, minun unelmaltani. Sisällä on sopivasti vanhaa ja uutta, mutta takuuvarmasti romanttista ja vaaleaa. Pihamaallakin jo kukkii ja vihertää, vaikka talo tuli tontille vasta pari kuukautta sitten. Tervetuloa juhannus!


Muuttokuorman tavarat alkavat olla suurimmaksi osaksi paikoillaan. Palasin maanantaina töihin, joten sisustuspuuhat ovat jääneet iltoihin. Onneksi kesäillat ovat niin ihanan pitkiä ja valoisia. Ada-kissani on ollut täällä seuranani ja testaillut uuden kotinsa tähystys- ja lepopaikkoja. Hrrrrr, ei hullumpaa, kuuluu Adan kehräävä mielipide ympäri talon.

Messuohjelmat tv-ajat jo julkaistu

Sisustan kotini valmiiksi tv-ohjelman ja virtuaaliesittelyn kuvauksia varten. Lopputuloksen (ja ehkä minutkin) pääset näkemään AlfaTV:ssä ja Sepänpihan Kotinäyttelyn sivuilla kotinayttely.fi omaan tahtiisi myöhemmin kesällä. Tv-ohjelmat esitetään syyskuussa; ohjelma-ajat löytyvät Kotinäyttelyn kotisivuilta.

Kuvauspäivinä saatan olla töissä, mutta eipä hätää. Ihana Älvsbytalomyyjäni Marja Lindqvist on lupautunut tuuraamaan minua tarvittaessa. Meillä on Marjan kanssa synkannut niin mukavasti, että talounelmani tunnelmat välittyvät varmasti.

Muuttopäivä vielä mietinnässä

Periaatteessa voisimme Adan kanssa muuttaa jo heinäkuun alussa. Todennäköisimmin muutamme vasta heinäkuun ensimmäisen viikonlopun jälkeen, koska taloon kytketään nopea nettiyhteys 8. heinäkuuta. Tarvitsen netin työni takia – ja siksi, että olen aivan hullu formulafani.

Lähdetäänkö terassille?

Ystäväni Anne (joka on ollut hurjasti apunani pitkin kevättä) heitti ilmoille idean, että juhannuksena voisimme piipahtaa terassilla. Mikäpäs siinä, mutta mieluiten valitsen kyllä oman taloni terassin. Haluan nauttia tästä kaikesta, mikä nyt on täyttä totta. Juuri sopivan kokoinen oma talo Siiri, jonka olen saanut miettiä mieleisekseni pienimpiä yksityiskohtia myöten. Sain myös autotallin ja aivan mahtavan, katetun terassin. Terassin lasitukset olen jo tilannut, ja ne tulevat elokuussa. Eipä haittaa, tästä tulee varmasti aurinkoinen kesä.

 

Viimeistelyviikko edessä

Ensi viikolla minulla on vielä aikaa hifistellä viimeisetkin asiat kuntoon ennen messukuvauksia. Aion tehdä joitain isompia ja pienempiä hankintoja nyt, kun näen mitä uusi taloni kaipaa.

Pieneen makuuhuoneeseen aion hankkia uuden sängyn, jonka aikuinen tyttäreni saa valita. Hän asuu omillaan Helsingin keskustassa, mutta on tervetullut vieras milloin vain. Hän saa käyttöönsä myös vaatehuoneen, koska niitä talossani on kaksi (vaihdoin Siirin wc:n vaatehuoneeksi, koska kylpyhuoneessakin on wc ja se riittää.)

Jos aikaa jää, saatan ensi viikolla käsitellä myös taloni saunan valkoiseksi. Saunan katon suunnittelen jättäväni puunväriseksi, mutta muutoin haluan sinnekin valkoista ja valoisaa muun talon tyyliin.

Oletkin ehkä jo huomannut, että teen paljon itse. Maalaan, poraan ja kokoan. Minä nyt vain olen tottunut tekemään ja nautin siitä. Täällä Sepänpihassa olen päässyt jo naapuriinkin poraamaan.

Toivottavasti ehdit kurkata blogiini myös viikolla. On tullut aika levittää matot lattialle.


Terkuin Marjo ja Ada-kissa

 

Tilaa talokuvasto