Siirry sisältöön

Rakentajan blogi: Hieno kontrasti – vaalea talo ja musta katto


8.5.2020

Tällä viikolla taloni maalaus on edistynyt kohti päätykolmioita. Niihin ei nyt riitä pelkkä naisenergia, vaan tarvitaan pieni nosturi tai telineet. Tulossa on! Kattoturvatuotteet ja rännit asennettiin myös tällä viikolla. Mustan katon ja vaalean talon kontrasti toimii juuri kuten toivoinkin.

Ada rakastui välittömästi upouuden Siiri-talomme ihaniin ikkunasyvennyksiin.


Ihanaa, kun kevät etenee ja taloni sen kun kaunistuu. Mielestäni tumman katon ja vaalean talon yhdistelmä on vaan niin hieno. Mustat kattoturvatuotteet (katto- ja lapetikkaat sekä lumiesteet) ja vaaleat rännit vielä viimeistelevät ilmettä. Mustien tikkaiden molemmin puolin suunnittelen jo mielessäni kahta isoa, mustaa ruukkua. Mitähän niihin istuttaisin?

Olemme Anne-ystäväni kanssa ahkeroineet talolla joka päivä. Sää on suosinut maalaushommia ja muutakin puuhaa on riittänyt. Nyt on enää päätykolmiot maalaamatta ja osa terassista. Katettua terassia voi maalata, vaikka sattuisi sateisempikin sää. Joten eiköhän tämä kevätlomasemme vedetä täysillä loppuun!

Talon ulkomaalaus olisi voinut odottaa vaikka syksyyn (koska Älvsbytalo on suojamaalattu jo tehtaalla), mutta minä en malttanut. Haluan, että talo on valmis, kun sitä esitellään osana Sepänpihan Kotinäyttelyn aluetta kotinayttely.fi

Sähkö ja vesi heti toiminnassa

Älvsbytaloni pystytettiin 16.4. ja samana päivänä saatiin taloon myös lämpö, vesi ja sähkö. Näin talo pysyy heti lämpimänä ja kuivana. Ja onhan se meille vapaaehtoisille työmyyrillekin niin paljon mukavampaa, kun voi töiden välillä keitellä kahvit ja vessa toimii.

Kissa naukuu saavutettuja etuja

Asun Ada-kissani kanssa tilapäisesti nyt tässä lähistöllä kerrostalossa. Siellä Ada on viettänyt siistin sisäkissan elämää ja välillä haistellut raitista ilmaa parvekkeella. Kunnes tässä yhtenä päivänä ulkoilutin Adan tutustumaan uuteen kotiin.

Ada rakastui välittömästi upouuden Siiri-talomme ihaniin ikkunasyvennyksiin, jotka on kuin luotu kissakuningattaren loikoilua ja ympäristön tarkkailua varten. (Teknisesti ikkunasyvennykset syntyvät siitä, että Älvsbytalossa paksut Energy Wall -seinät.) Mutta Adahan rakastui myös ulkoiluun. Nyt käy jatkuva naukuna ulos ja kevääseen. No, ihan pian homma helpottuu, kun pääsemme muuttamaan ja saamme oman pihan. Täältä tullaan, heinäkuu.

Hyvää äitienpäivää!

Aikuinen tyttäreni pistäytyi taas tontilla meitä moikkaamassa. Huomaan, että hän tykkää talosta kovin. Ettei vain jo vähän suunnittelisi vähintäänkin tavaroidensa paluumuuttoa (asunut jo pitkään omillaan), kun talossa on kaksi vaatehuonetta.

Tytär myös tiedusteli varovasti, että mites sunnuntai. Hmmm, ehkä tässä voisi äitienpäivän kunniaksi pitää ihan vapaapäivän. Maanantaina minulla alkaa taas omat työt ja Älvsbytalon rakentajat tulevat taloon sisähommiin. Mikä ihana syy käydä Adan kanssa iltakävelyillä ja napsia teille kuvia töiden edistymisestä.

Pysytään taas kuulolla, terveisin Marjo ja Ada-kissa. Terkut teille kaikille myös maalauskaveriltani Annelta!

Tilaa talokuvasto