Siirry sisältöön
Ada on kanssani kevätmielellä. Laitoin jo orvokit tilapäisen kotini parvekkeelle loiventamaan odotusta.

Rakentajan blogi: Kaksi pitkää viikkoa!


3.4.2020

Enää kaksi viikkoa ja Siiri-taloni pystytetään. En vain millään malttaisi odottaa. Tontti ja perustukset ovat valmiina (toki pientä hienosäätöä aina löytyy). Ja minä olen valmis! Voi miten kevät jo kutkuttaa mielessäni, vaikka työssäni hoitoalalla onkin nyt superhaastavaa.

Minä niin jo odotan, että saisin upottaa käteni multaan ja pääsen etenemään myös muiden suunnitelmieni kanssa. Mitä istutan ja minne? Pohjoisen puolelle ainakin timanttituijia, mutta entä etelään? Tilava, lähes 30 neliöinen terassini avautuu etelään, ja sieltä haaveilen katselevani jotain rennompaa ja luovempaa kasvillisuutta.

Terassilasitus jo tänä keväänä

Terassin lasitus on ihan ehdoton hankinta, jotta voin nauttia piha-alueesta ja maisemista suojaisasti ympäri vuoden. Haluan pehmeästi liukuvat lasitukset, jotka ovat täysin tiiviit ja tuulettomat. Ja Ada-kissanikin haluaa! Olen jo katsellut vaihtoehtoja. Ensin kuitenkin odotan, että talopaketti on pystytetty, jotta saan varmistettua millintarkat mitat.

Kurkataanko sisälle?

Siiri-talopaketissa on mielestäni hauskinta tilava, avonainen keittiö–oleskelualue, josta on käynti suoraan pihamaalle. Muutan talooni yksin – anteeksi, kissakuningatar Adan kanssa – ja se näkyy tekemissäni valinnoissa. Siirin vakioversiossa on kaksi wc:tä, mutta muutin eteisen wc:n vaatehuoneeksi. Yksi nainen kun ei ehdi käyttää kuin yhtä vessaa. Säilytystilaa sen sijaan tarvitaan aina.

Siirin pohjapiirroksesta näet myös takan paikan. Siihen minulla on tulossa pieni sievä kamiina. Älvsbytalon seinät ovat niin paksut ja lämmitys tehokas, että varsinainen takka olisi liioittelua. Kamiina riittää tuomaan kotiini elävän tulen tunnelman, ja se antaa kivan turvan myös mahdollisten sähkökatkosten varalle.

Pääsiäisen jälkeen tapahtuu

Älvsbytalon miehet ovat jo tehneet perustukset tontillani valmiiksi, ja taloani rakennetaan parhaillaan Kauhajoen tehtaalla.

Nyt pitäisi vain malttaa. Enää kaksi viikkoa ja asioita alkaa tapahtua täällä Vihdin Nummelan Sepänpihassa sellaisella vauhdilla, että huimaa. Tiedän jo kokemuksesta (Siiri on jo toinen Älvsbytaloni), että talon pystyttäminen ja viimeistely sujuu ällistyttävän nopeasti ja tehokkaasti. Talopaketti tulee tontilleni 16.4. ja noin kuukauden päästä siitä se on jo muuttovalmis.

Lähipäivinä selviää myös se, miten koronapandemia vaikuttaa kesäkuulle suunnitellun Kotinäyttelyn (www.kotinayttely.fi) toteuttamiseen.


Pysytään kuulolla!

- Marjo

Tilaa talokuvasto