Siirry sisältöön

Rakentajan blogi: Muuttokuorma tuli jo


12.6.2020

Messukodiksi rakentaminen on aikataulultaan erilaista. Normioloissa olisin jo muuttanut ihanaan Siiriini.
Nyt siellä asustaa vasta muuttokuorma ja sekin on vielä enimmäkseen purkamatta.
Aurinkoinen lomaviikko ystäväni Annen kanssa kun on sujahtanut pihamaata laittaessa.

Nyt on etupihan asfaltti tehty, ruohikot istutettu, istutukset valmiit ja mikä tärkeintä: pioneissa on nuppuja ja muurahaisia. Muurahaiset ovat sen merkki, että kukat voivat siirtelyistä huolimatta hyvin ja edessä on upea kukkaiskesä. No, kukkapenkkejä pitäisi alkaa jo kitkeä.

Näin sitä nainen saa mitä haluaa: omassa talossa riittää pihapuuhaa. Mikä ihana tunne se onkaan, kun saa iltasella viimeiset kuorikatteet levitettyiksi ja voi hetkeksi istahtaa terassilleen nauttimaan.

Onpas tosi kiva!

Älvsbytalomyyjä Marja Lindqvist piti kodissani parina iltana ennakkoon sovittuja yksityisesittelyitä, silloin kun se oli vielä tyhjillään. Yhtenä iltana tulin tontille niin, että kävijöitä olikin vielä paikalla.  – Onpas tosi kiva koti sulla.

Kiitos, kiva kuulla. Olen niin samaa mieltä.

Mutta mitä miettii kissani Ada?

Ada pääsee nyt uuden kodin hommiin täysillä mukaan, koska vuorossa on sisätöitä: muuttokuorman purkamista ja sisustamista.

Ada on ollut nykyisessä kodissa selvästi vähän huuli pyöreänä, että mihin kaikki tutut tavarat ovat kadonneet. Siellä on nyt sänkyinä patjat lattialla ja asketismi on muutoinkin huipussaan. Uuteen kotiin pääsemme muuttamaan heinäkuussa, kun messujen (kotinayttely.fi) kuvaukset on tehty. Messuille pääset mukaan virtuaalisesti omalta kotisohvaltasi.

Adalle on täällä Kotipellonreunalla luvassa myös eläimellinen yllätys: pihapiirissämme hiippailee vieras kissa. Jännä nähdä, millaisia reviiritaistoja tästä seuraa. Ada tosin on sisäkissa ja ulkoilee vain valjaissa, mutta tahto on tälläkin kuningattarella kova.

Hei me sisustetaan.

Talon sisustan itselleni ja Adalle, oman makuni mukaan. Ensi viikolla on luvassa tukuittain uusia kuvia ihanan Siirini sisätiloista – ja minulle niin mieluisasta, maalaisromanttisesta sisustuksesta.

Nähdään taas!

Terkuin Marjo ja Ada-kissa

Tilaa talokuvasto