Siirry sisältöön
Työt etenivät myös terassilla jo samana päivänä, kun talo pystytettiin. Valmiissa talossa katto jatkuu yhtenäisenä terassin ylle. Piipahdin jo testaamassa terassiani: aurinko osuu mukavasti ja terassi on kivasti muuta ympäristöä korkeammalla.

Rakentajan blogi: Nyt se on totta – tontilleni tuli talo


20.4.2020

Voi miten hienoa, että täällä se nyt on. Minun ikioma Siirini on pystytetty. Talon tilaelementit ja Älvsbytalon asentajat saapuivat tontilleni Pohjanmaalta. Uskomatonta: talon pystytys alkoi aamulla ja illalla talossa oli jo sähköt ja vedet toiminnassa.


Minulle on tärkeää, että Älvsbytalot tehdään mahdollisimman pitkälle Kauhajoen talotehtaalla kuivissa oloissa. Tehtaalta valmiit tilaelementit tuotiin suojattuina tontilleni ja siitä käynnistyi pystytys. Täsmälleen sovittuna päivänä, sovittuun aikaan. Nosturi oli tontilla toimintavalmiina aamuseitsemältä ja kymmeneltä tilaelementit oli jo nostettu paikoilleen perustuksille.

Pystytyspäivänä minun tehtäväni oli ihailla kauempaa, miten homma sujuu silloin kun se osataan.

Oi Siirini mun! Olet juuri sellainen kuin halusin ja haaveilin.
Tosin tiesin mitä saan, koska kävin tutustumassa moneen valmiiseen Siiriin jo ennen ostopäätöstäni.

Lämmöt heti päällä!

Uskomatonta, mutta totta: talossani oli jo samana päivänä lämmöt päällä ja vedet toiminnassa. Tämä on mahdollista, koska kaikki mitä omakotitaloon voidaan rakentaa valmiiksi jo tehtaalla, rakennetaan tehtaalla. Siis esimerkiksi talon sähköt ja LVI-varusteet. Pystytyspäivänä sähköt ja vedet kytkettiin suoraan tontin liittymiin. Tadaa! Talo on heti lämmin ja pysyy kuivana.

Vastuu Älvsbytalolla – ilo minulla

Talon asennustöiden jälkeen alkaa sisätilojen viimeistely, mm. tapetointi ja laminaattilattioiden asentaminen. Kaikki nämäkin työt ovat Älvsbytalon vastuulla, joten tässä vaiheessa voin keskittyä omaan työhöni – ja kuvien napsimiseen. Voin luvata, että te, rakkaat lukijani pysytte hyvin projektissa mukana. Samoin kuin kaikki ystäväni ja sukulaiseni.

Nähdään taas pian!

Terveisin Marjo

Tilaa talokuvasto