Siirry sisältöön

Rakentajan blogi: Pensselit heilumaan


24.4.2020


Nyt on talo, terassi ja autotalli pystyssä ja katto valmiina. Muutamassa päivässä! Lämmin kiitos Älvsbytalon rakentajille. Kerrassaan mukavia miehiä ja työn jälki on hyvää. Älvsbytalon puolesta hommat jatkuvat toukokuussa sisätöillä. Sitä ennen on minun ja likkakaverini Annen vuoro pitää pari viikkoa ”lomaa” eli pistää ulkosalla maalipensselit heilumaan.

Viikon varrella olen käynyt tontilla joka päivä. Olen seurannut rakennushommien edistymistä ja siivoillut maisemia. Koska en halunnut ottaa tontille jätelavaa, olen tehnyt pienellä autollani varsinaisia ahtamisen ennätyksiä ja vieraillut ahkerasti kaatopaikoilla. Kaikki laudat tosin säästän tontille siistiin pinoon polttopuuksi. Mielessäni siintelee pieni ihana kamiina, joka syksyn tullen lämmittää minun ja Ada-kissani koti-iltoja.

Mittailen ja varmistelen

Talon sisätilat ovat suurelta osin vielä suojattuina. Silti: vessassa voi jo käydä ja talossa on lämmöt päällä. Sähkö, vesi ja lämpö kytkettiin toimimaan jo samana päivänä, kun talo pystytettiin.

Toukokuun puolella Älvsbytalo asentaa talooni lattialaminaatit ja tapetit ja hoitaa muut viimeistelytyöt loppuun. Pintamateriaaleiksi olen valinnut vaaleita vaihtoehtoja, koska haluan nauttia avarasta ja valoisasta fiiliksestä.

Nyt vain kuvittelen suojapaperit pois ja varmistelen sisustussuunnitelmiani mittailemalla. Hyvin näyttävät pitävän paikkansa eikä ihme. Olen perinyt rakennusmestari-isältäni muuntoviivoittimen, jonka avulla mittasuhteet on ollut helppo hahmottaa jo talon piirustuksista.

Terassi on niin ihanan avara, että siitä taitaa tulla suosikkipaikkani. Lasituksista olen jo pyytänyt tarjouksia.

Lomalla käy Tuisku

Olen omakotitalo-ihminen, myönnetään. Haluan puuhailla pihamaalla ja nyt odotan innolla, että pääsen maalaushommiin. Ihanan Siiri-taloni väriksi tulee Tikkurilan Tuisku. Sävy on kauniin siniharmaa, ja se sopii mielestäni hyvin sekä maalaisromanttisen taloni tyyliin, että Sepänpihan Kotinäyttely -alueen tunnelmaan. Alueen teemana on pieni koti – iso elämä. Kaikkiaan niin mun juttu.

Seuraavat pari viikkoa pidän lomaa. Saan avukseni ystäväni Annen, jonka kanssa maalaamme talon. Älvsbytalo on jo tehtaalta tullessaan suojamaalattu, joten homman voisi hoitaa myöhemminkin. Mutta tällä naisenergialla hyvä hetki on nyt – ja toivottavasti saamme avuksemme myös paljon, paljon aurinkoenergiaa.

 

Nähdään taas ensi viikolla!

Terkuin Marjo ja Ada-kissa

Tilaa talokuvasto