Siirry sisältöön

Rakentajan blogi: Pieni talo, iso unelma on toteutunut!


2.9.2020

Rakennutin suloisen Siiri-taloni Sepänpihan Kotinäyttelyn alueelle Vihdin Nummelaan. Pandemian vuoksi näyttely siirtyi verkkoon ja televisioon. Nyt jännittää, tv-ohjelmat alkavat jo tällä viikolla. TV-ohjelman nimi ”Pieni koti iso elämä” on niin totta!

Ohjelmat näytetään valtakunnallisella AlfaTV:llä. Minua haastatteli kuvauksissa Hanna Sumari, toisena juontajana ohjelmassa on Perttu Sirviö. En itsekään vielä tiedä, kummassa jaksossa kotini esitellään. Kannattaa siis katsoa molemmat.

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely, jakso 1:

la 5.9. klo 17.00 (ensiesitys), ma 7.9. klo 15.30 (u), ke 9.9. klo 11.00 (u)

Pieni koti iso elämä – Vihdin Kotinäyttely, jakso 2:

la 12.9. klo 17.00 (ensiesitys), ma 14.9. klo 15.30 (u), ke 16.9. klo 11.00 (u)

Ei ole kiire mihinkään, tässä on hyvä.

Avara ja valoisa tunnelma

Kesä on kuvausten ja muuton jälkeen sujahtanut vauhdilla. Lomalla maltoin matkailla uudesta kodistani vain lähiseuduilla. Olisiko imelää sanoa, että olen niin kiitollinen tästä talosta? Minä olen.

Siiri-talossani on 62,5 neliötä, mutta tehokas tilasuunnittelu sekä suuri terassi ja taloon liitetty autotalli saavat sen näyttämään ja tuntumaan kokoaan isommalta. Tunnelma on avara ja valoisa. Minun pieni taloni – iso unelmani on tässä.

”Muista nyt, ettet lähde täältä mihinkään”, muistutti vanha setäni. Tämä on jo kolmas rakennuttamani talo, ja muitakin koteja on matkani varrelle mahtunut. Voin luvata, sedälle ja itselleni, että en lähde.

Nyt kun talossani kaikki on valmista ja rakentamisen rahanmenot selvillä, lunastin vielä tontinkin itselleni. Toinen vaihtoehto olisi ollut pysyä Vihdin kunnan tonttivuokralaisena.

Kiitos kehuista, kesävieraat

Olen kestinnyt kodissani ystäviä, sukulaisia – ja tietenkin tytärtäni, joka rakastaa saunomista ja äidin laittamaa ruokaa. ”Äiti, täällä on niin ihana tunnelma”, hän kehuu käydessään. ”Ihan Marjon näköinen koti”, ihaili hyvä ystäväni. Kiitos, olen niin samaa mieltä.

”Voi miten ihanat ikkunasyvennykset”. Eikös vain olekin! Rakastan niitä itsekin. Älvsbytalon seinät ovat paksut (energiaa säästävät Energy Wall -seinät), jolloin ikkunoihin on saatu luontevasti syvyyttä – ihan kuin vanhan hyvän ajan kaupunkitaloissa.

Kissani(kin) tykkää terassista

Suosikkipaikkamme kissani Adan kanssa on suuri, katettu terassi, joka pian vielä lasitetaan. Lasituksen suojissa voimme nauttia uuden kodin pihapiiristä pitkälle syksyyn asti.

Ada-kissa, jo 16-vuotias, on kotiutunut kaikin puolin mainiosti. Ada on jo ehtinyt testata kodin jokaisen huoneen ja nurkan. Onko näkymä hyvä, miten valo, entä lämpö ja lokoisuus?

Oman kodin rauha näkyy kissankin elämässä: ei ole kiire mihinkään, tässä on hyvä.


Terveisin Marjo ja Ada-kissa

Tilaa talokuvasto