Siirry sisältöön

Rakentajan blogi: Rakennustarkastajalla vain hyvää sanottavaa


29.6.2020

Vain pari kuukautta sitten tontilleni tuli talopaketti, Älvsbytalon Siiri. Nyt talo on jo täysin valmis ja piha kukoistaa. Rakennustarkastajallakin oli talosta vain hyvää sanottavaa: kaikki on hienosti tehty. Älvsbytalo valmistuu normaalistikin muuttovalmiiksi noin kuukaudessa, mutta näyttelytaloni tahdissa valmistuivat myös piha, talon ulkomaalaus ja sisustus.

Joissakin Sepänpihan näyttelyalueen taloissa aherretaan vielä hiki hatussa. Samaan aikaan tv-ohjelman kotinayttely.fi kuvaukset ovat alkaneet. Luvassa on runsaasti toimivia pikkutaloja ja julkkiksia: Perttu Sirviö ja Hanna Sumari on jo bongattu alueella kuvauksissa.

Ripsivärit poskella

Nyt kun kiihkeä kevät helpottaa, alkaa jännitys purkautua. Unelmani on totta. Viivähdän ilta-aurinkoisella terassillani ja nautin maisemista. Istahdan sisällä vanhalle lypsyjakkaralle ja katson ulos avokeittiön lasiovista. Niin kaunista. Mutta ovatko kukkapenkit ja ruohikko jo kuivahtamassa?

Äkkiä rautakauppaan ja sadetin toimimaan. Pienessä pihassa saa olla tarkkana, että sadetin osuu sinne minne pitääkin eikä seinään tai emännän silmiin.

Akkuporakone vielä eteisen pöydällä

Tällä viikolla sain matot lattiaan ja lähes kaikki viimeistelyhommatkin eteenpäin. Kun autotallin hyllyt valmistuvat, saan sinne vielä lisää säilytystilaa ja tavarat lopullisesti paikoilleen.

Rakastan kauneutta ja pienetkin yksityiskohdat ovat minulle tärkeitä. Onneksi minulla pysyy pora kädessä, niin saan hommat omin avuin ja omaan tahtiini valmiiksi. Akkuporakone on viimeisiä asioita, joka tämän naisen talossa lähtee varastoon.

Lomailen uudessa kodissa

Ihan hirmusti tekisi mieleni jo muuttaa, mutta sinnittelen siihen asti, että taloni messukuvaukset ovat ohi. Muutoin saattaisi käydä niin, että sisäkissani Ada käyttää tilapäistä väenpaljoutta hyväkseen ja luikkii käpälämäkeen.

Muuton jälkeen alkaa loma. Lomasuunnitelmani sisältää tasan ja ainoastaan uudesta kodista nauttimista. No, ehkäpä teen pienen shoppailuretken, mutta vain pienen ja sekin suuntautuu… arvaatkos minne? No antiikkikaupoille ja -tapahtumiin. Aina on tilaa kauneudelle.

”Oi niin ihana talo”

Voisin mielelläni ja ylpeänä esitellä uutta kotiani vaikka kenelle, mutta poikkeuskevät päätti toisin. Sepänpihan Kotinäyttely siirtyi verkkoon ja televisioon. Hienoa niinkin, nyt kaikki kiinnostuneet voivat tutustua näyttelyalueen taloihin omalta kotisohvaltaan ja ilman pääsymaksua.

”Tämä niin sopisi meille”, ihastui naapuritaloa rakentavan perheen lähipiiriin kuuluva rouva. Hän kävi luvallani pyörähtämässä talossani. ”Oi niin ihana”. Niin on, mielihyvin suosittelen Älvsbytaloa muillekin.

Itselleni tämä on jo toinen rakentamani Älvsbytalo. Ensimmäisessä asuin pidempään kuin missään muualla. Täällä Sepänpihan Siirissä (näyttelykohde kotinayttely.fi/nayttelykohteet/kuparus/) minulla on kaikki mitä toivoin: juuri sopivat neliöt ja sopivan pieni tontti. Omaa rauhaa ja kaikki palvelut silti vieressä.

Nyt meitä odottaa ihana kesä. Lämmin kiitos, että olit blogin matkassa rakentamassa uutta kotiamme.


Terveisin Marjo ja Ada-kissa

Tilaa talokuvasto