Siirry sisältöön

Rakentajan blogi: Taloni on valmis


22.5.2020

Vain viisi viikkoa siitä päivästä, kun Älvsbytalon Siiri-talopaketti tuli tontilleni. Ja nyt talo on muuttovalmis ja luovutettu minulle. Voi tätä onnea! Tervetuloa peremmälle uuteen kotiini.

Kuljen nyt tilasta toiseen uudessa, tyhjässä talossani, ja hymyilen. Keittiö on niin kaunis ja valoisa. Valitsemani vaaleat lattiat ja hillityt tapetit korostavat tilojen avaruutta. Saunan lauteet voisin vielä käsitellä vaaleaksi, se sopisi taloni tunnelmaan. Mutta mikäs tuossa vierelläni pörisee? No sehän on ystäväni imuri, sillä on myös loppusiivousten aika.

Talotekniikka haltuun

Talon luovutuksessa Älvsbytalon edustaja tarkasti kaikki paikat – ja minä seurasin mukana. Hyvältä näytti. Samalla minulle opastettiin kotini toiminnot ja tekniikka. Kaikesta jäi toki myös kirjalliset ohjeet.

Talon teknisenä sydämenä sykkii poistoilmalämpöpumppu, joka hoitaa sekä lämmityksen, lämpimän veden että ilmanvaihdon. Käytännössä laite on siisti ja pieni ”kaappi”, joka sijaitsee pesuhuoneessa. Mitään erillistä teknistä tilaa ei tarvita. Tehokasta ja taloudellista.

Tällä viikolla tehtiin myös talon ilmatiiveysmittaus. Lukemat olivat juuri sitä mitä pitääkin. Tällainen mittaus ei taida olla kaikkialla Suomessa ihan pakollinen, mutta itse halusin varmistaa asian kuntoon.

Nyt vasta maksan!

Minusta se on kyllä ihan luksusta, että Älvsbytalolla ei ole mitään ennakkomaksuja. Maksan taloni vasta nyt, kun se on muuttovalmis ja luovutettu minulle. Talopaketin hinta lisävalintoineen on kiinteä summa, joka on ollut tiedossani jo talokaupasta lähtien ja se ei muuksi muutu.

Arvostan suuresti Älvsbytalon kanssa asioinnin turvallisuutta ja selkeyttä. Tällainen yhden naisen rakennusprojekti kun ei todellakaan kaipaa mitään yllätyksiä, ei sen enempää raha-asioihin kuin aikatauluihinkaan.

Älvsbytalomyyjälle kiitos!

Älvsbytalomyyjä Marja Lindqvist on ollut minulle iso apu ja luottonainen kaikissa käänteissä. Marjalle olen voinut aina soittaa ja puhua mieltä askarruttavista asioista. Jos hän ei ole jotain tiennyt, hän on ottanut selvää.

Marjalle iso, iso kiitos. Talon valmistumisen kunniaksi nautimme retkeilyhengessä kakkukahvit. Älvsbytalomyyjä Marja Lindqvist oikealla.

Etupihan kukkapenkki on valmis, ja pionit siellä jo kurkistelevat kohti kesäaurinkoa. Penkin punnersin kuntoon viime viikonloppuna: 48 kiveä x 20 kiloa = 960 kiloa. No, ei tästä punttisalille ehtisikään.

Ympärillä kuhisee

Sepänpihan Kotinäyttelyn kotinayttely.fi alue rakentuu nyt kiivaaseen tahtiin, kun taloja ja piha-alueita viimeistellään ennen taloesittelyitä. Esittelyt toteutetaan virtuaalisesti. Minullakin on edessäni vauhdikkaita viikkoja, koska haluan saada vielä piha-alueetkin kuntoon.

Seuraavaksi on vuorossa piharakenteiden viimeistelyä ja etupihan asfaltointi. Siitä minun on sitten selkeä itse jatkaa istutuksia ja muita pihatöitä.

– Hei me ollaan seurattu sun blogia!, kuului tässä hiljattain iloinen tervehdys kadulta.

Lämmin kiitos kaikille teille, että seuraatte. Ensi viikkoon!

– Marjo ja Ada-kissa

 

Kissani Ada taitaa odottaa uuteen kotiin muuttoa jo vähän malttamattomana. Niin minäkin.
Tilaa talokuvasto