Siirry sisältöön

Rakentajan blogi: Tästä tulee totta!


15.5.2020

Katselin iltasella uuden kotini ikkunasta pihamaalle ja tajusin: voi vitsit, tästä tulee totta! Älvsbytalon tekemät sisätyöt (mm. tapetointi ja lattialaminaatit) edistyvät nyt hurjaa vauhtia. Samoin kuin omat suunnitelmani kohti kesää ja uutta, ikiomaa pihaa.

Mitäs tykkäät, alkaako tämä lasti olla nyt tässä vai vieläkö mahtuisi pikkuautoon lisää tavaraa?

Tapettia, lattiaa, ihanaa!

Nyt kun talossani ovat sisätyöt meneillään, käyn itse työpäivieni jälkeen ihailemassa rakentajan aikaansaannoksia – ja siivoamassa. Se onkin ainoa asia, joka tässä vaiheessa kuuluu talon ostajan tehtäviin.

Kunnaltakin on tullut tonttien siisteydestä meille rakentajille myös noottia. Ei kyllä koske tätä tyttöä! Jos poisvietävä tavara ei mahdu pikkuautooni, se pistetään mahtumaan. Hypin päällä, jotta isot levyt halkeavat taitettaviksi. Tai sahaan käsisahalla kappaleiksi. Tahtohommia, sanon minä. Säilytettävät tavarat lukitsen autotalliin turvaan.

Kohta kukkii ja kukoistaa

Minulla on ajatuksena pistää jo heti tänä kesänä pihalla koreaksi. Multakasa ja osa kasveista on pihamaalla valmiina odottamassa ja lisää on tulossa. Pihakivetkin olen jo tilannut.

Aion laittaa kadun puolelle kauniin kukkamaan, johon tulee ainakin pioneja ja ruusuja. Taloa kaartavat laatoitukset upotan multaan niin, että kaiken yli voi ajaa ruohonleikkurilla. Kokemuksesta tiedän, että näin kivetys helppo hoitaa ja näyttää hyvältä.

Taloni sisäpihalle paistaa suloisesti ilta-aurinko.
Sehän on selvästi keinun paikka, eikö vain?

Mukavaa vastapainoa omille töille

Olen hoitoalalla töissä, joten työrintamalla on tänä keväänä riittänyt haasteita. Koska Siiri-taloni tulee muuttovalmiina (kuten Älvsbytalot aina), voisin talotyömaalla keskittyä vain siivoamiseen. Mutta enhän minä malta. Uusi koti ja kaikki siihen liittyvä irrottaa ajatukset niin mukavasti pois työstä.

Viikonlopuksi on tontille tulossa nosturi, jotta saamme vielä talon päätykolmiot maalatuksi. Muutoin talon ulkomaalausurakkamme kaverini Annen kanssa on valmis.

Kesäkuun alkupuolella pidän vähän lomaa, jotta saan jo tavaroitani muutettua uuteen kotiin. Varsinainen muutto minulla ja Ada-kissallani on edessä vasta heinäkuussa sen jälkeen, kun Sepänpihan messualueen ja talojen virtuaalinen esittely (kotinayttely.fi) on saatu kuvatuksi. Tervetuloa virtuaalisesti kylään uuteen kotiini!

Mutta arvatkaas mitä ensi viikolla? – Taloni on valmis ja se luovutetaan minulle. Se on maljan paikka! Nähdään taas.

Terveisin Marjo ja Ada-kissa

Tilaa talokuvasto