Siirry sisältöön

Soma talo asustella

 

Ismo ja Mailis Lievonen tekivät unelmastaan totta: eläkkeelle jäätyään he rakensivat uuden kodin erämaan äärelle Hettaan Enontekiöön. Erämaan läheisyydestä huolimatta kunnallistekniikalla varustettu tontti on vain parin kilometrin päässä palveluista. Uusi koti on luonnonläheiselle pariskunnalle kaikin puolin täydellinen.

– Kun astumme ovesta ulos, voimme lähteä saman tien reppu selässä patikoimaan. Asumatonta aluetta on Norjan rajalle asti. Ei tarvitse kulkiessaan vähän päästä ihmisille päivää sanoa, Ismo nauraa.

Hinta teki valinnan helpoksi

Lievoset jäivät eläkkeelle vuoden vaihteessa, eivätkä aikailleet uuden kodin hankinnassa. Unelman toteuttaminen onnistui kätevästi, kun Ismo ja Mailis tutustuivat Älsvbytalon valikoimaan.

– Totesimme, että Älvsbytalon malli kiinnosti, se näytti hyvältä ja hinta teki valinnan helpoksi, kertoo Ismo. – Ja nyt kun talo on paikallaan, olemme tyytyväisiä – nätti talo sopii ympäristöönsä.


Uusi koti vaivattomasti ja nopeasti

Isännöitsijänä työskennelleellä Ismolla on asumiseen ja rakennuttamiseen liittyvää ammattitaitoa, mutta talopaketteihin hän ei ollut aiemmin tutustunut. Ismo kiittää talomyyjien asiantuntemusta prosessin eri vaiheissa – Lievoset asioivat sekä aiemman asuinpaikkansa Muuramen että uuden kotikuntansa talomyyjän kanssa.

– Saimme paljon hyviä neuvoja ja vinkkejä ja se herätti luottamuksen. Koko prosessi hoitui tehokkaasti ja aikataulut pitivät. Aloimme tutkia asiaa syksyllä, ja muuttovalmista oli elokuun alussa, Ismo muistelee.  –Suosittelen Älvsbytaloa kaikille uuden kodin hankkimisesta kiinnostuneille. Saimme uuden viihtyisän kodin vaivattomasti ja nopeasti.

Unelmat todeksi

Lievosen pariskunta muutti rakennusprojektin ajaksi väliaikaiseen asuntoon Hettaan, jotta siivoustyö ja muu rakennusprojektiin liittyvä touhu olisi helppo hoitaa. Samalla oli hyvä seurata työn edistymistä. Talo oli valmis yhdessä sovitun aikataulun mukaisesti ja koko ajan oli selvää, miten projekti etenee. Ismo toteaa arvostavansa pystyttäjien ammattitaitoa.

– Kovia tekijöitä olivat! Näki että he ovat ennenkin tehneet taloja.

Nyt tavarat ovat jo löytäneet paikkansa ja kaapit ovat sopivasti täyttyneet. Ismo kehuu uuden kodin asumismukavuutta: lämpötila on tasainen ja ilmanlaatu hyvä.

 – Oikein soma täällä on asustella!

Pihan ja autotallin viimeistelyjen ohessa pariskunta on ehtinyt luontoonkin. Kalastaminen, retkeily, melominen, lintujen tarkkailu, hiihtäminen, kelkkailu – mahdollisuudet Pohjoisen kauniista luonnosta nauttimiseen ovat rajattomat. Nyt on oikea aika toteuttaa unelmia!

Tilaa talokuvasto