Siirry sisältöön

Teksti: Birgitta Lindvall Wiik

Kuvat: Petra Älvstrand

Täällä grillataan ympäri vuoden


Kun grillikulmauksessa on reilu tulisija sekä penkkejä monelle istujalle, siitä tulee nopeasti puutarhan paras paikka. Norell-Gottholdin perheessä grillipaikkaa hyödynnetään ympäri vuoden, ja sitä arvostavat erityisesti perheen lapset.
 

 

 

Kun penkeillä on porontalja ja tulisijassa loimuaa tuli, grillipaikka houkuttelee istuskelemaan puutarhaan myös talvella. Jane ja japaninpystykorva Buddha valmistautuvat grillijuhlaan vaahtokarkkien kera.


– Lapset kerääntyvät usein kavereineen tulen äärelle. He grillaavat makkaraa ja vaahtokarkkeja, ja heillä on oikein viihtyisää, kertoo Jane, joka on levittänyt porontaljoja penkeille lämpöiseksi istuinalustaksi.

Seinäke rajaa tilaa ja antaa nurkkaukselle hiukan näkösuojaa.

Janen mies Patrik sai puisen, penkkien ympäröimän grillipaikan
40-vuotislahjaksi, mutta nurkkaus on koko perheen suosiossa. Täällä vanhemmat ja lapset kokoontuvat yhteen, ja tänne he kutsuvat vieraita nauttimaan yhdessäolosta, kevättalven auringosta ja ruoasta.

Janen vinkit grillipaikkaa varten

  • Päätä, minkävärisen grillipaikan haluat. Öljyä puu tai maalaa se öljylasuurilla. Puisen grillipaikan voit myös tervata tai käsitellä rautavihtrillillä.
  • Meillä grillipaikan alustaan on laitettu maakangas, kivituhkaa ja päällimmäiseksi valkoista ja harmaata soraa. Puu kestää paremmin, kun se ei ole suoraan kostean nurmikon päällä, ja myös paloturvallisuus paranee. Näin grillipaikasta tulee myös selkeästi oma tilansa. Lisäetuna on se, ettei ruohonleikkurin kanssa tarvitse kikkailla.
  • Jos asut pientalokorttelissa, seinäkkeet antavat näkösuojaa ja rajaavat tilaa viihtyisästi.
  • Seinän voi hyvin myös koristella esimerkiksi hirvensarvilla.
  • Pidä grillausvälineet käden ulottuvilla. Esimerkiksi muurikka, paistinlasta ja grillipihdit on hyvä olla käytettävissä.

Katso kaikki kuvat

Tilaa talokuvasto