Siirry sisältöön

”Tämän edullisemmin ei näissä neliöissä voisi asua.”


Sami Alanko joutui katsomaan, kun tuli vei perheen kodin ja autot. Uusi koti piti saada nopeasti, turvallisesti ja edullisesti.
Nyt he asuvat tyytyväisinä uudessa Älvsbytalo Edithissä Mänttä-Vilppulassa.

Perhe pääsi muuttamaan uuteen kotiinsa vain 10 kuukautta tulipalon jälkeen. –Vertailin ihan netissä, mikä olisi paras vaihtoehto, ja päädyin Älvsbytaloon. –Halusin, että kaikki sujuu kitkatta, ja näin myös kävi. Meille muuttovalmis Älvsbytalo oli paras valinta.

”Halusin, että kaikki sujuu kitkatta, ja näin myös kävi”

Ainoastaan positiivisia yllätyksiä

Talon toimituksessa aikataulut pitivät ja homma sujui. –Kaikki tapahtui varsin vilkkaasti. Kyllä näki, että näitä taloja on ennenkin pystytetty. Älvsbytalon tekijät osasivat täsmällisesti hommansa.

Älvsbytalon kuivaketju ei pääse katkeamaan missään vaiheessa tehtaalta tontille ja muuttovalmiiksi taloksi. Talo saa katon päälleen jo saman päivän aikana, kun se tuodaan suojattuna tontille.

Asumisen tunnelmia kysyttäessä Sami Alanko kiteyttää sen kaiken oleellisemman: –Talo näyttää ja tuntuu hyvältä. Meidän kodilta.

Suurin yllätys: energiakulujen pienuus

–Olen innokas saunoja, mutta silti tiukimpien pakkaskuukausien aikana on sähkön käyttölasku jäänyt sataan euroon, Sami sanoo. –En kyllä usko, että näissä neliöissä voisi tämän edullisemmin asua. Talo on tosi tiivis ja seinät ovat paksut.

Älvsbytalon lämmityksestä huolehtii tehokas poistoilmalämpöpumppu, joka pitää samalla myös sisäilman hyvänä.

Alankojen talossa ei ainakaan vielä ole takkaa. –Puiden polttaminen pienentäisi sähkölaskua varmasti entisestään. Vielä ei kuitenkaan ole avotuli lähellä sydäntä, Sami viittaa perheen kokemaan tulipaloon.

Lisävalintoja ja kasvunvaraa

–Itse en ennättänyt katsomaan vastaavaa kotia valmiina, mutta ehdottomasti suosittelen käymään taloesittelyissä, Alanko kannustaa.

–Kun talon näkee luonnossa, on kokonaisuutta ja lisävalintoja helpompi hahmottaa. Mutta onneksi nämäkin yllättivät positiivisesti. Meillä päätyterassi ja -parveke tuovat taloon näyttävyyttä ja parantavat käytettävyyttä, hän jatkaa.

”Suosittelen käymään taloesittelyissä”

Mänttä-Vilppulan Edithin rakennusten näyttävyyttä lisää vielä samaan linjaan istuva Älvsbytalon kahden auton autotalli.

Sami Alanko valitsi muutoksena alakertaan kolmannen makuuhuoneen. –Olohuone on silti ihan riittävän kokoinen. Näin saimme kodin nopeasti. Esivalmistellusta yläkerrasta saa sitten myöhemmin superedullisesti lisätilaa.

Esivalmisteltu yläkerta kuuluu kaikkiin 1,5-kerroksisiin Älvbytaloihin. Yläkerran voi viimeistellä heti tai myöhemmin, helposti ja edullisesti: esivalmisteltuun varustukseen kuuluvat jo portaat, ikkunat ja aluslattia.

Tulevan kesän puuhaksi perhe Alanko suunnittelee talon ja autotallin ulkomaalausta. –Nykyinen vihertävä pohjamaali istuu niin nätisti tähän maisemaan, että lopullinen sävy tulee olemaan samanlainen, Sami Alanko kertoo tyytyväisenä.

Tilaa talokuvasto