Siirry sisältöön

Uusi Aamu Mikkelissä

Kesän 2017 asuntomessut Mikkelissä ylsivät huikeaan 130 000 kävijämäärään. Älvsbytalon messukohde Uusi Aamu ihastutti niin avaralla pohjaratkaisullaan kuin monipuolisuudellaan.
Uusi Aamu on Muttilaisen perheen koti.

Uusi Aamu on nimensä mukaisesti uusi talomalli. Se on myös ensimmäiseen yhteiseen asuntoon muuttaneen Muttilaisen perheen uusi koti, joka on nimetty ja rakennettu omistajiensa toiveiden mukaisesti. Avara talomalli löytyy Älvsbytalon mallistosta nimellä Ella.

 

Talounelma toteutui

Muttilaisten uusi koti on yksi Älvsbytalon 14:sta uudesta talomallista, ja se on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisen omakotiasumisen tarpeisiin ja odotuksiin.

Lähes 130 neliön ja viiden huoneen ja keittiön kokonaisuuteen mahtuu suurempikin perhe. Nyt siinä asustavat Olan lisäksi vaimo Tuija sekä kolme lasta. Yksikerroksinen, avarapohjainen ja valoisa Uusi Aamu toteutti heidän unelmansa omasta yhteisestä kodista.

Tilaa, valoa ja hillittyjä värejä

Suuri ja avara olohuone tuo sisään valoa ja tarjoaa monia yksilöllisiä sisustusvaihtoehtoja. Muttilaisten kodin sisustus ja värimaailma ovat hillittyjä. Sisustussuunnittelija on luonut yksityiskohdilla uudesta kodista persoonallisen ja omistajiensa näköisen.

– Neljän makuuhuoneen valmistaloja ei ole helppo löytää. Uusi Aamu on pohjaratkaisultaan napakymppi, kertoo talon isäntä Ola Muttilainen.

Perheen ylpeyden aiheita ovat komean talon lisäksi talon levyinen terassi ja tietenkin tontti, josta on näkymä Saimaalle.

Keittiössä tilaa koko perheelle

Keittiö on suomalaisen perheen arjen sydän, Uuden Aamun keittiössä on tilaa koko perheelle.  Yhtenäisen keittiö-olohuoneen tilanjakajana toimii tulisija, jonka perheen isäntä rakennutti luomaan kodikasta tunnelmaa.

– Jo pelkästään ajatus kotona takkatulen lämmössä ja valossa istumisesta piristää mieltä, kun ajelen syksyn pimeydessä töistä kotiin, Ola hymyilee.

Saunan ikkunasta pilkottaa Saimaa

Uusi Aamu sijaitsee Mikkelin Kirkonvarkauden vehreissä maisemissa Saimaan rannalla. Muttilaisen kodin saunassa on avattava ikkuna, josta näkyy kuin näkyykin Saimaa.

– Mikäs siinä on saunoessa omassa kodissa, kun ikkunasta voi kurkistaa Saimaalle, Ola hehkuttaa.

Kirkonvarkauden alueen sijainti vain pyöräilymatkan päässä Mikkelin keskustasta tekee todeksi monen suomalaisen unelman asua samaan aikaan maalla ja kaupungissa. Suomalainen moderni puutalo sopii tähän idylliin täydellisesti.

 

Tutustu Älvsbytalon uusiin talomalleihin

Tilaa talokuvasto