Siirry sisältöön

Uusi koti nousi vanhan viereen

 

Kun perhe kasvoi, ja 50-luvulla rakennettu rintamiestalo alkoi käydä pieneksi päättivät Jutta ja Jukka Palo rakentaa uuden talon samalle tontille. Nyt perhe saa ihailla vieressä komeilevaa Älvsbytalon Suvetarta olohuoneen ikkunasta.

Rauhallisella kulmatontilla Haapajärvellä aivan taajaman rajalla seisoo vielä kaksi taloa. Mutta kun muuttopäivä kesäkuussa koittaa, puretaan tiensä päähän tullut talovanhus pois.

– Vanhassa talossa oli sisäilmaongelmia, ja edessä olisi ollut mittavat remontit. Kahden tuhannen neliön tontilla oli vielä hyvin tilaa, joten uuden talon rakentaminen oli helppo ja kustannustehokas ratkaisu, kertoo Jukka Palo.


Älvsbytalo – ehdottomasti paras

Muuttovalmis talopaketti oli Jukalle ja Jutalle ainoa vaihtoehto.

– Kaksivuorotyössä puurekkaa ajavan ei kannata edes harkita itse rakentamista. Lisäksi Älvsbytalo on entuudestaan myös työn kautta tuttu, joten tiesin, että saamme nopeasti laadukkaan kodin, Jukka kertoo.

-Talot ovat rossipohjaisia, hyvin tuulettuvia ja suojassa rakennettuja. Ehdottomasti paras vaihtoehto meille.

Jutta Paloa miellyttivät eniten monipuoliset pohjaratkaisut. Sopiva malli löytyi helposti eikä muita vaihtoehtoja tarvinnut edes harkita.


Tupakeittiö ja kaikki samassa tasossa

Jutalle talomallin valinnassa nousi tärkeimmäksi kriteeriksi se, että kaikki on samassa tasossa. Uudessa kodissa on hyvin tilaa myös tyttärille kymmenvuotiaalle Jannalle ja kaksivuotiaalle Ninnalle sekä perheen lemmikille pikimustalle Maxi-kissalle.

– Omasta huoneestaan riemuitseva Janna on valinnut suosikkihuoneensa jo pariin otteeseen, Jutta naurahtaa. Itse odotan eniten uuden kodin tuoksua ja lämpöä sekä sitä, että jatkuva portaissa ramppaaminen loppuu, hän tuumaa. Kodin sydän on varmasti sen suuri tupakeittiö.

Uusi koti näkyy olohuoneen ikkunasta

– Parasta Älvsbytalossa on rakentamisen helppous, Palot toteavat yhdestä suusta. – Meidän ei ole tarvinnut nähdä mitään vaivaa. Tapetit, lattiapinnat ja kaikki muut päätettävät asiat on saatu postitse suoraan kotiin. Lisäksi myyjä Pia Kangaskorte on laittanut aina selkeät ohjeet prosessin kaikista vaiheista sähköpostitse. Hän on pitänyt meistä todella hyvää huolta.

– Täällä me sitten vain istumme sohvalla ja ihailemme uuden kodin rakentumista olohuoneen ikkunasta, Palot toteavat tyytyväisenä. Kaikki on sujunut ällistyttävän nopeasti. Tammikuussa teimme sopimuksen, ja nyt kun toukokuuta eletään, on uusi koti kattopeltejä vaille valmis.

– Aikataulut pitävät ja kaikki hoidetaan pikemminkin etuajassa. Talopaketti tuli tontille 4.5. ja se oli harjakorkeudessa ja lämmöt päällä jo seuraavana päivänä, Jukka kehaisee.

– Suosittelemme Älvsbytaloa kaikille muillekin, jotka haluavat päästä rakentamisesta helpolla, ja saada uuden kodin nopeasti. Valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle sopiva malli, jonka voi sitten lisävalinnoilla viimeistellä mielensä mukaan, Jutta miettii.

-Meidän rakennusprojektimme on ollut mahtava kokemus. Älvsbytalo on lunastanut lupauksensa luotettavuudesta ja laadusta täydellisesti, Jutta ja Jukka iloitsevat.

Tilaa talokuvasto