Hoppa till innehåll

Alvar är ett fantastiskt val för Riittas fritid.


Företagarrådet Riitta Antinmäkis nya stuga har en dramatisk bakgrund som dessutom har varit mycket traumatisk för henne själv: Antinmäkis kära sommarstuga inklusive allt lösöre brann ned i april 2016.

– Då jag försökte rädda mina gamla Arabia serviser efter eldsvådan upplöstes de i diskvattnet. Ingenting blev kvar, minns hon efter den chockerande eldsvådan.

Den kära sommarplatsen belägen vid en vacker sjöstrand i Salo stod dock kvar. Som första hjälp byggde Riitta en liten bastustuga på tomten och nu var det dags för en större stuga.


En väninna tipsade om Älvsbytalo

Tack vare arbetet och familjen är Riitta omgiven av kompetenta byggarbetare men hon valde Älvbytalos husmodell Alvar till sin nya sommarstuga. – Jag ville ha något som snabbt och säkert skulle vara klart. Jag kunde inte stå och vänta på att någon skulle hinna komma och hjälpa mig.

Riitta berättar att hon hade skaffat en tjock hög med broschyrer från olika husleverantörer men hon tycktes inte hitta något som kändes helt rätt. Tills hennes väninna tipsade om Älvsbytalo. Därefter gick det snabbt från planer till handling och samarbetet med Älvsbytaloförsäljaren Harri Kiilunen inleddes.


Ett fantastiskt nätverk av professionella

Riitta berättar att hon särskilt uppskattar tydligheten och säkerheten med husköpet. – Det viktigaste är nog nyckeln i hand-konceptet. Det är någon som kommer och gör allt. Och så gillade jag också att Älvsbytalo har ett så fantastiskt nätverk av aktörer för olika behov – allt kunde skötas på en gång, säger Riitta.

Riitta anser även att Älvsbytalos betalningsvillkor är mycket kundvänliga. – Det var ju väldigt smidigt att inte behöva betala någon handpenning. Det räckte med en bankgaranti. Pengarna överförs först då huset är helt klart.

Alvar lämpar sig för en kvalitativ fritid

Sommarstugan är ett väldigt viktigt andningshål och en tillflyktsplats från den hektiska vardagen för företagarrådet Riitta Antinmäki. – Då man kommer till stugan släpper man allt, berättar Riitta.

Det splitternya huset Alvar byggdes på samma plats som den gamla stugan. Huset är i 1,5-plan och enligt Riitta smälter det naturligt in på tomten.
– Man märker nödvändigtvis inte genast att huset har bytts ut, säger hon. – Men det är helt fantastiskt att jag nu har fått ett vinterbeboeligt nästan nollenergihus som utrustats i enlighet med standarderna som träder i kraft år 2021.

Riitta lät även göra en borrbrunn på tomten och valde ett dubbelvattensystem. Toalettvattnet samlas i en behållare och för gråvattnet anlades ett absorptionsfält.

Riitta planerade sitt Alvarhus helt och hållet med tanke på att den gemensamma fritiden ska vara så avslappnande och trevlig som möjligt. – En stor terrass rakt ut mot sjön. Och så ville jag absolut ha en bastu i huset fast jag har en separat bastustuga. Mitt i vintern är det härligt att kunna basta inomhus och njuta av brasans värme, säger Riitta.

Det snabba uppförandet av huset förvånar

Riittas Alvar kom till tomten för en vecka sedan. Och med fart. – Huset kom på morgonen och stod klart på några timmar. Innan halva dagen hade gått fungerade redan el och vatten i huset, berättar Riitta. – Där stod jag och gapade av förvåning och funderade hur det kunde vara möjligt. – Alla visste precis vad de skulle göra, med en millimeters noggrannhet, och jag stod bara och beundrade.

Riitta är själv hemma från Kauhava, de företagsamma och hantverkande människornas Österbotten. Älvsbytalo-husen tillverkas också i samma region, nämligen Kauhajoki. – Sådana här pojkar växer bara i Österbotten, skryter hon (kanske aningen partiskt) om Älvsbytalos montörer som färdigställde Riittas hus på tomten.

En månad efter leveransen är huset klart och dess härskarinna kan avslappnat sitta och blicka ut över sjön från sin nya terrass. Eller sitta och titta ut på den stormande hösten i skenet av brasan. Båda tankarna lika härliga.


Älvsbytaloförsäljaren Harri Kiilunen:

Allt förlöpte lekande lätt – som vanligt.

 

Älvsbytaloförsäljaren Harri Kiilunen är alltid själv på plats då ett nytt hus som han sålt levereras till tomten. Så även då Riitta Antinmäkis hus anlände. – Jag vill säkerställa att allt är i sin ordning. Och så var det även den här gången. – Det här är helt normalt förfarande hos oss på Älvsbytalo, skrattar han.

Kiilunen har erfarenhet av närmare 800 Älvsbytalo-husköp och byggen.

 

Varför är kunderna nöjda med sina husköp?


Om det är någon man ska fråga varför Älvsbytalos kunder är de nöjdaste i Finland över sina husköp så är det den här mannen. – Det här är det tryggaste sättet att skaffa hus, säger Kiilunen. 

– Älvsbytalo-husen byggs i fabriken i Kauhajoki av torrt trämaterial, i torra och rena utrymmen.

– Vi har erfarenhet av hundratals hus och kompetenta aktörer i alla olika skeden. Därför är de här husen så trevliga att sälja, säger han. – Och människorna gillar att köpa inhemskt.

 

Vad anser du är viktigast för husköpare i nuläget?


– Det är nog att det ska vara enkelt och förmånligt att bygga. En leverantör, ett avtal och ett förmånligt pris som betalas först då huset har godkänts, förklarar Kiilunen. – Och självklart även pålitligheten. Då man köper ett nytt Älvsbytalo-hus är det redan på förhand anpassat enligt de striktare byggnadsbestämmelserna som träder i kraft år 2021.

Beställ katalog