Hoppa till innehåll
Intervju: Expert, försäljaren Dennis Rönn

Boendekostnaderna i ett småhus är överraskande förmånliga.

Småhus är finländarnas favorit: kostnadsmässigt är de vanligtvis den mest förmånliga boendeformen. Förutom anskaffningskostnaderna för huset känner du även av kostnaderna som uppkommer under boendet i din plånbok. Läs vad man ska ta i beaktande.

Genom att välja hus från Älvsbytalo, som färdigställs snabbt till ett rimligt pris, sparar du in på båda – från oss får du ett kvalitativt hus till förmånligare helhetskostnader. Våra priser är konkurrenskraftigast på husmarknaden.

Uppvärmningslösningen är avgörande

I ett småhus inverkar uppvärmningslösningen mest på boendekostnaderna medan anskaffningskostnaderna som ska betalas under boendet vanligtvis kan ses som månatliga lånekostnader. Det lönar sig alltså att komma ihåg att ju mindre lån och kortare tid du behöver lånet, desto mer sparar du.

Då amorteringarna för ett eventuellt huslån och husets driftskostnader är rimliga har du även pengar över för att njuta av det nya hemmet och livet i övrigt.

Frånluftsvärmepumpen och innovativa väggkonstruktioner sänker boendekostnaderna

Älvsbytalos uppvärmningssystem är förmånligt, effektivt och sorglöst: NIBE 750 frånluftsvärmepumpen (energiklass A+++) som ingår i standardleveransen ser till att ditt nya hus inte slösar på energi. Pumpen tar nämligen tillvara energin från den varma inomhusluften innan den blåses ut och överför värmeenergi från frånluften till uppvärmningen av vattenberedaren.

Frånluftsvärmepumpen utnyttjar även värmeenergi som genereras av människor, djur, belysning och elektrisk utrustning. På årsnivå kan du utnyttja över 80 % av frånluftens energi.

Värmen gläder dock ingen om den går till kråkorna. Därför har vi utvecklat en egen Energy Wall-väggkonstruktion försedd med över 300 millimeters isolering för att hålla värmen inne och kylan ute även i de hårdaste väderförhållandena.

Fråga mera!

Vi försäljare berättar gärna mer om Älvsbytalos uppvärmningssystem. Vi hjälper även till med val av tomt, budgetering, tekniska lösningar och detaljer – vi har redan hunnit vägleda tusentals familjer som låtit bygga hus från Älvsbytalo.

  • Räkna även med boendekostnaderna vid sidan av anskaffningskostnaderna
  • Fäst uppmärksamhet vid uppvärmningslösningen – den inverkar mest på boendekostnaderna
  • Säkerställ att ditt blivande hem har isolerats ordentligt


Bekanta dig med husmodellerna och priserna >

Dela artikeln

Beställ katalog