Hoppa till innehåll

Ekonomi, snabbhet och enkelhet avgjorde

Bostadsplacerare valde Älvsbytalo


Kyrkslättbon Daniela Gustafsson-Sallinens passion är bostadsplacering. Hon bor med sin familj i ett eget hus invid sjön och tomten erbjöd även möjligheten att bygga en andrabostad för uthyrning. Valet föll på Siiri från Älvsbytalo.

Beslut om ekonomin

Daniela Gustafsson-Sallinen berättar att hon jämförde många olika hustillverkare och att beslutet slutligen var enkelt. Älvsbytalos förhållande mellan pris och kvalitet var helt enkelt bäst.

– Älvsbytalos baspaket är bra och omfattande vilket är viktigt med tanke på kostnaderna. Inom bostadsplacering är varje använd euro bort från avkastningen, säger Daniela.

På Gustafsson-Sallinens tomt fick man endast bygga ett litet hus. Huset Siiri från Älvsbytalo är ett utrymmesmirakel på 62,5 kvadrat. Det har ett öppet kök-vardagsrum, 2 sovrum, bastu, tvättrum och separat wc.

"Baspaketet är bra och omfattande."

Så vackert och hemtrevligt

Siiri färdigställdes på hösten och har redan hunnit inhysa många nöjda kunder. Siiri som kallas för Järvitalo (Sjöhuset) erbjuds för kortvarig uthyrning. – Gästerna är riktigt ivriga, säger Daniela. Huset får mycket beröm: vackert, rymligt, väldigt hemtrevligt!

– Det har väldigt smarta kvadratmetrar och allt man behöver, säger Daniela. – Köket är vackert och praktiskt och fönsternischerna är otroligt härliga. Alla ytmaterial är enkla att sköta vilket är mycket viktigt med tanke på kortvariga uthyrningar och mer städning än vanligt.

"Vackert, rymligt, väldigt hemtrevligt!"

Jämn värme och frisk inomhusluft

Daniela Gustafsson-Sallinen har själv hand om värdskapet för Siiri. Mellan gästerna städar hon och ser samtidigt till att allt är i skick.

– Frånluftsvärmepumpen har visat sig vara fenomenal. Värmen är jämn och luften alltid frisk, berättar hon. – Energiförbrukningen verkar också vara väldigt låg.

Sorglöst för kunden

Daniela Gustafsson-Sallinen anser sig ha fått verkligt bra service från Älvsbytalo.

– Sakkunnigt folk i alla skeden, säger Daniela. – För kunden är allt väldigt problemfritt.

Enligt henne fick man snabb hjälp av husrepresentanterna Juha Salonen och Marja Lindqvist i alla skeden. Älvsbytalos egna byggare som arbetade på tomten gjorde ett bra jobb. – Dessutom har huset ett års entreprenadgaranti. Om det uppstår problem får jag hjälp direkt.

"Sakkunnigt folk i alla skeden."

Snabbhet innebär besparingar

Inom placering är tid pengar: man måste snabbt få igång avkastningen. Siiri levererades till tomten inom några månader från köpbeslutet och efter fyra veckor var det inflyttningsklart.

– Grunden ingick i huspriset och markarbetet utfördes av en byggare rekommenderad av Älvsbytalo. Och bra blev det! Gården lagades genast i skick och de första gästerna kom.

Familjens placeringsbostäder ligger huvudsakligen på Danielas ansvar. – Min man var också nöjd då huset levererades och han inte behövde göra något alls, säger Daniela leende.

Älvsbytalo sparar på många sätt

  • förmånligt pris och hög kvalitet
  • effektivt planerade kvadratmetrar
  • energieffektivt hus och värmesystem
  • effektiv byggprocess: snabb färdigställning
  • testad och pålitlig byggprocess
Beställ katalog