Hoppa till innehåll

Flyttlasset kom redan


12.6.2020

Tidtabellen är annorlunda då man bygger ett mässhus. Under normala förhållanden skulle jag redan ha flyttat in i mitt härliga Siiri. Nu huserar ett flyttlass där som till största delen ännu är ouppackat. Den soliga semesterveckan med min vän Anne har susat förbi medan vi fixade trädgården.

Nu är asfalten på framsidan klar, gräsmattan anlagd, planteringarna klara och det viktigaste: pionerna har knoppar och myror. Myrorna är ett tecken på att blommorna mår bra trots flytten och vi har en fantastisk blommande sommar framför oss. Nå, rabatterna borde redan rensas.

EN kvinna får det hon vill ha: i eget hus finns det gårdsarbete så det räcker. Vilken härlig känsla det är att strö ut den sista barktäckningen på kvällen och sedan sätta sig på terrassen en stund och njuta.

Det är så roligt!

Älvsbytalorepresentanten Marja Lindqvist höll på förhand avtalade privata visningar under några kvällar i huset medan det ännu var tomt. En kväll kom jag till tomten då besökare ännu var på plats.  – Vilket härligt hem du har.

Tack, det var roligt att höra. Jag håller med fullständigt.

Men vad tycker min katt Ada?

Ada får delta i arbetet med det nya hemmet då inomhusarbetet står på tur: flyttlasset ska packas upp och sedan ska det inredas.

Ada har helt klart varit lite konfunderad i det nuvarande hemmet och funderat vart alla bekanta saker tagit vägen. Där finns nu madrasser på golvet som säng och asketismen är annars också på topp. Vi får flytta in i vårt nya hem i juli då fotograferingarna till mässan (www.kotinayttely.fi) är klara. Mässan kan du delta virtuellt i från din egen soffa.

Ada har en djurisk överraskning vid det nya huset: en främmande katt stryker omkring på vår gård. Det blir spännande att se hurudana revirslagsmål som följer. Ada är dock en innekatt och vistas utomhus endast i koppel men viljan är stark hos den här drottningen.

Hej, vi inreder

Huset inreder jag för mig och Ada, enligt min egen smak. Nästa vecka utlovas många nya bilder inifrån mitt underbara Siiri – och av den lantligt romantiska inredningen som jag så gillar.

Vi ses igen!

Hälsningar, Marjo och Ada-katten

Beställ katalog