Hoppa till innehåll

Byggarens blogg: Det blir verklighet!


15.5.2020

På kvällskvisten tittade jag ut genom fönstret i mitt nya hus mot gården och fattade: oj jisses, det blir verklighet! Älvsbytalos arbete inomhus (bl.a. tapetsering och golvlaminat) framskrider nu i rask takt. Precis som mina egna planer mot sommaren och den nya, alldeles egna gården.

Vad tycker du, börjar det här vara där eller ryms det ännu något i bilen?

Tapeter, golv, underbart!

Nu då arbetet är på gång inomhus åker jag själv efter arbetsdagen ut till huset och beundrar byggarens alster – och städar. Det är det enda som i det här skedet hör till köparens uppgifter.

Vi byggare har även fått en not om tomternas snygghet från kommunen. Det gäller nog inte den här flickan! Om materialet som ska föras bort inte ryms i min lilla bil så får jag det att rymmas. Jag hoppar på skivor så att de går av och kan böjas. Eller sågar i bitar med handsågen. Viljekraft säger jag. Saker som ska sparas låser jag in i garaget.

Snart blommar det

Jag har tankar på att göra gården grann redan den här sommaren. En jordhög och en del av växterna står på gården och väntar och mer är på kommande. Gårdsplattorna är också beställda.

På gatsidan ska jag laga en fin blombänk med åtminstone pioner och rosor. Plattorna runt huset sänks ned i jorden så att man köra över allt med gräsklipparen. Av erfarenhet vet jag att det är enkelt att sköta om stenläggningen så här och så ser det bra ut.

På husets innergård skiner kvällssolen.
Där ska helt klart en gunga stå, eller hur?

Trevlig motvikt till det egna arbetet

Jag jobbar inom vårdbranschen så det har varit en utmanade vår. Eftersom mitt Siiri-hus kommer inflyttningsklart (som hus från Älvsbytalo alltid gör) har jag kunnat koncentrera mig på att städa arbetsplatsen. Men inte kan jag ju hålla mig. Det nya hemmet och allt där i kring får mig att tänka på annat än arbetet.

Till helgen kommer en kran till tomten så att vi får färdigställa målningen av trianglarna på gaveln. Annars är mitt och min kompis Annes målningsprojektet av huset klart.

I början av juni har jag lite semester så att jag får flytta mina grejer till mitt nya hem. Den egentliga flytten för mig och min katt Ada sker först i juli efter att den virtuella visningen (kotinayttely.fi) av mässområdet Sepänpiha har filmats klart. Välkommen på ett virtuellt besök till mitt nya hem!

Men gissa vad som händer nästa vecka? – Mitt hus är klart och överlåts till mig. Det är värt en skål! Vi ses igen.

Hälsningar, Marjo och Ada-katten

Beställ katalog