Hoppa till innehåll

Byggarens blogg: Jag betalade huset och firade med kaffe och kaka


29.5.2020

Mitt Siiri-hus är klart och gårdsarbetet är på god väg inför inspelningen av husvisningen Sepänpihan Kotinäyttely, dvs. tv-programmet och den virtuella visningen på nätet. Hemmet och gården måste ju vara i skick då man får gäster. Du är välkommen på besök till mitt nya hem direkt från din egen soffa.

Jag byggde mitt hus på Sepänpihan Kotinäyttely-området i Nummela i Vichtis. Den planerade visningen har nu ändrats från ett mässevenemang till ett tv-program och en virtuell visning. Du kan läsa mer om visningen på kotinayttely.fi. Mitt Siiri-hus har objektnamnet Kuparus under visningen.

Grattis ägare!

Den här veckan besökte jag banken, betalade huset och firade sedan med kaffe och kaka. Bra gjort av mig. Jag ville flytta från radhus tillbaka till eget hus och nu har min dröm förverkligats.

Det tåls att upprepas att jag betalade mitt hus först då det var klart. Älvsbytalo har inga förhandsbetalningar. Det har självklart gått pengar till tomten och många andra saker men inte till huspaketet. Ett mer tydligt och tryggt system är svårt att hitta.

Sommaren är på väg

Nu är huset helt målat, alla entréer har trappor och färdigställandet av planteringarna är på god väg. Flytten av mina kära växter från min senaste ägarbostad (radhuset) till huset ser ut att ha lyckats.

Växterna har övervintrat på den inglasade balkongen i min tillfälliga hyresbostad. Klematisen ser ut att få nya skott trots att den övervintrade i en plåthink. Och pionerna – min stora kärlek – står redan med knoppar i den splitternya blomrabatten på framsidan av huset.

Fartfylld helg

Den kommande helgen får jag igen besök av min vän Anne som ska hjälpa mig att lägga de sista gårdsplattorna på plats. Det utlovas alltså utegymnastik åtminstone i form av att kuska grus, köra jord och lyfta plattor.

Därpå följande helg börjar min S-E-M-E-S-T-E-R (nå, bara en vecka men behövs). Senast då ska jag städa huset grundligt på insidan och jag beställer redan flyttkarlarna på plats. Jag vill inreda mitt hus klart till husvisningen och inspelningen. Jag och katten Ada flyttar in i huset i början av juli. Där emellan lever vi ett ganska asketiskt liv i det nuvarande tillfälliga hemmet då möblerna flyttar in i det nya hemmet före oss. Men det lönar sig att vänta på något gott.


Hälsningar, Marjo och Ada-katten

Beställ katalog