Hoppa till innehåll

Byggarens blogg: Låt penslarna jobba


24.4.2020


Nu är huset, terrassen och garaget monterade och taket är klart. På några dagar! Ett varmt tack till Älvsbytalos byggare. Så otroligt trevliga män och bra finish på arbetet. För Älvsbytalos del fortsätter arbetet i maj med interiören. Innan det är det min och min kompis Annes tur att hålla några veckor "semester", dvs. låta målarpenslarna jobba på utsidan.

Under veckan som gått har jag varit på tomten varje dag. Jag har följt byggarbetets framfart och städat runt omkring. Eftersom jag inte ville ta en avfallscontainer till tomten har jag nog slagit stuvningsrekord med min lilla bil och flitigt besökt avfallsplatsen. Allt virke sparar jag dock i snygga högar som ved. I mina tankar hägrar en liten härlig kamin som värmer mig och min katt Ada under hemmakvällarna då hösten är här.

Jag mäter och säkerställer

Insidan av huset är fortfarande skyddad till stora delar. Man kan dock gå på wc redan nu och värmen är påslagen i huset. El, vatten och värme kopplades redan samma dag då huset monterades.

I maj installerar Älvsbytalo laminatgolven och tapeterna i mitt hus och sköter om andra färdigställande arbeten. Som inredningsmaterial har jag valt ljusa alternativ eftersom jag vill njuta av en öppen och ljus känsla.

Nu föreställer jag mig bara att skyddspapperet tas bort och att jag säkerställer mina inredningsplaner genom mätningar. Jag har ärvt en linjal av min byggmästar-far med vilken det har varit enkelt att gestalta dimensionerna utgående från husets ritningar.

Terrassen är så härligt rymlig så den blir antagligen min favoritplats. Jag har redan bett om offert på inglasningen.

På semestern kommer Tuisku

Jag är en småhusmänniska, jag erkänner. Jag vill pyssla på gården och nu väntar jag ivrigt på att få börja måla. Mitt härliga Siiri-hus ska målas i färgen Tuisku från Tikkurila. Nyansen är vackert gråblå och passar bra både till mitt lantligt romantiska hus och till känslan på visningsområdet Sepänpihan Kotinäyttely. Områdets tema är ett litet hem – ett stort liv. Min grej på alla sätt

De följande två veckorna har jag semester. Min vän Anne kommer och hjälper mig då vi ska måla huset. Huset från Älvsbytalo är grundmålat redan då det kommer från fabriken så målarbetet kunde utföras senare också. Men med den här kvinnoenergin är det dags att göra det nu – och förhoppningsvis får vi en massa solenergi som hjälp.

Vi ses igen nästa vecka!

Hälsningar, Marjo och Ada-katten

Beställ katalog