Hoppa till innehåll

Byggarens blogg: Ljus inredning framhäver rymden


18.6.2020

Nu pågår det allra roligaste skedet: inredningen. Huset börjar se ut som det ska, som min dröm. Insidan är en lämplig blandning av gammalt och nytt och garanterat romantiskt och ljust. Det blommar och grönskar på gården också trots att huset kom till tomten för några månader sedan. Välkommen midsommar!

Flyttlasset börjar till största delen vara på sin plats. Jag återvände till arbetet i måndags så inredningssysslorna får vänta till kvällarna. Lyckligtvis är sommarkvällarna så härligt långa och ljusa. Min katt Ada har hållit mig sällskap och testat spanings- och viloplatserna i sitt nya hem. Kurr, inte så tokigt, hörs Ada spinna runt om i huset.

Mässprogrammets tv-tider har publicerats

Jag inreder mitt hus klart till inspelningen av tv-programmet och den virtuella visningen. Slutresultatet (och kanske mig) får du se i AlfaTV och på Sepänpihan Kotinäyttelys sidor kotinayttely.fi i din egen takt senare i sommar. Tv-programmet visas i september; programtiderna finns på Kotinäyttelys hemsidor.

Under inspelningsdagarna är jag kanske på jobb men ingen fara. Min underbara Älvsbytalorepresentant Marja Lindqvist har lovat tura mig vid behov. Vi har kommit så bra överens med Marja så min husdröm förmedlas säkert bra.

Flyttdagen ännu oklar

I princip kan vi flytta in med Ada redan i början av juli. Troligtvis flyttar vi först efter första helgen i juli eftersom den snabba nätförbindelsen kopplas till huset den 8 juli. Jag behöver nätet för mitt arbete – och för att jag är alldeles tokig i Formula.

Ska vi gå på terrass?

Min vän Anne (som har varit till otroligt stor hjälp under våren) kastade fram idén att vi skulle gå på terrass på midsommaren. Varför inte, men helst väljer jag nog terrassen till mitt eget hus. Jag vill njuta av allt det här som nu blivit verklighet. Ett hus i precis lämplig storlek Siiri som jag har fått planera i egen smak in i sista detalj. Jag fick även ett garage och en alldeles fantastisk övertäckt terrass. Terrassens inglasning är redan beställd och kommer i augusti. Det gör inget, det blir säkert en solig sommar.

Finslipningen på kommande

Nästa vecka har jag ännu tid att finslipa de sista sakerna innan mässinspelningen. Jag kommer att göra några större och mindre inköp nu då jag ser vad mitt nya hus saknar.

Till det lilla sovrummet ska jag skaffa en ny säng som min vuxna dotter får välja. Hon bor själv i Helsingfors centrum men är en välkommen gäst när som helst. Hon får även ett klädrum till sitt förfogande eftersom det finns två i mitt hus (jag bytte ut Siiris wc till ett klädrum eftersom det finns en toalett i badrummet och det räcker).

Om det blir tid över målar jag kanske även husets bastu vit. Taket i bastun får vara träfärgat men annars vill jag att också bastun ska vara vit och ljus som det övriga huset.

Du har kanske märkt att jag gör mycket själv. Jag målar, borrar och bygger ihop. Jag är van att göra och njuter av det. Här i Sepänpiha har också fått borra hos grannarna.


Hoppas du hinner titta in på bloggen även under veckan. Det har blivit dags att rulla ut mattorna på golvet.

Hälsningar, Marjo och Ada-katten

Beställ katalog