Hoppa till innehåll

Byggarens blogg: Mitt hus blir en tv-kändis!


1.5.2020

Jag bygger mitt hus på området Sepänpiha i Nummela där man till sommaren hade planerat mässevenemanget Kotinäyttely. Husvisningen flyttas nu till tv och nätet. Du är varmt välkommen på en virtuell rundtur i mitt hem så fort programmen och presentationerna är klara. Bygget av mitt hus avancerar helt enligt planerna och tillsammans med Ada-katten jag flyttar in i mitt nya hem i juli.

Du kan läsa tilläggsuppgifterna om mässevenemangets nya format på husvisningssidorna kotinayttely.fi. Vem vet om jag (eller katten Ada) ännu blir tv-kändisar eftersom områdets nya invånare även medverkar i programmet. Mässprogrammets värd är Perttu Sirviö (känd från tv) som även bygger här på området Sepänpiha.

Mässprogrammets värd är Perttu Sirviö som även bygger här på området Sepänpiha.

Mångsidig målarsemester

Den här veckan har jag tillsammans med min vän Anne haft målarsemester med syftet att måla huset på utsidan. Det här klarar vi galant, vi har en sammanlagd erfarenhet på över 30 år då vi målade mitt första hus från Älvsbytalo. Under veckan som gått har Siiri-husets garage redan fått sig en omgång med den vackra gråa Tuisku-färgen. Vi har dock även haft besök av kyla, vatten och vind. Så bekanta för oss alla!

Flexibelt överlappande

Vi envisa målare klarar oss i vilket väder som helst; målfärgen och själva målandet kräver dock några plusgrader och torrt väder. Mellan de varma stunderna har vi effektivt gjort en massa annat än målat: tvättat alla fönster i huset, städat huset både invändigt och utvändigt, besökt trädgårds- och järnvaruaffärer – och njutit av att grilla. Den överbyggda terrassen har redan nu visat sig vara en helt fantastisk skyddad plats. Det är också härligt att huset redan från början har varit varmt och att vatten och wc fungerar.

Det var mitt eget val att måla huset i det här skedet. Hus från Älvsbytalo kommer alltid grundmålade från fabriken och jag skulle mycket väl ha kunnat vänta med målandet. Men då jag har lite svårt att vänta!

Vår målarsemester fortsätter ännu nästa vecka. Därefter fortsätter Älvsbytalo sitt arbete med att fullständigt färdigställa insidan av huset. Åh, snart får du se tapeterna jag valt på väggarna och laminatet på golvet. Jag är förälskad, redan nu!

Du håller väl dig uppdaterad om vad som händer i min blogg. Sommaren är på väg och till midsommar är mitt hus redan klart.

Hälsningar, Marjo och Ada-katten

Beställ katalog