Hoppa till innehåll
Arbetet framskred även på terrassen redan samma dag som huset monterades. På det färdiga huset fortsätter taket enhetligt över terrassen. Jag var redan ute och testade min terrass: solen lyser fint och terrassen ligger högre än den övriga omgivningen.

Byggarens blogg: Nu är det verkligt – tomten fick ett hus

20.4.2020

Det känns så bra att det är här nu. Mitt alldeles egna Siiri har monterats. Huselementen och Älvsbytalos montörer kom till tomten från Österbotten. Otroligt: monteringen av huset inleddes på morgonen och på kvällen fungerade redan el och vatten.

För mig är det viktigt att hus från Älvsbytalo byggs så långt som möjligt i torr inomhusmiljö i husfabriken i Kauhajoki. De färdiga elementen från fabriken levererades skyddade till tomten och sedan inleddes monteringen. Exakt på avtalad dag och tid. Kranen väntade på tomten klockan sju på morgonen och klockan tio hade elementen redan lyfts på plats på grunden.

 

Under monteringsdagen var min uppgift att beundra allt på avstånd, hur smidigt det går då man kan.

Åh mitt Siiri! Du är precis som jag önskade och drömde om. Jag visste dock vad jag skulle få eftersom jag besökte många färdigställda Siiri-hus innan jag fattade mitt köpbeslut.

På med värmen direkt!

Otroligt men sant: redan samma dag var värmen och vattnet på i huset. Det här är möjligt eftersom allt som går att bygga klart på huset redan i fabriken byggs i fabriken. Exempelvis husets el- och VVS-utrustning. På monteringsdagen kopplades elen och vattnet direkt till tomtens anslutningar. Tadaa! Huset är genast varmt och hålls torrt.

Älvsbytalos ansvar – min glädje

Efter monteringsarbetet börjar man färdigställa insidan, bl.a. tapetsera och lägga laminatgolvet. Älvsbytalo ansvarar även för det här arbetet så i det här skedet kan jag koncentrera mig på mitt eget arbete – och på att ta bilder. Jag kan lova att ni kära läsare hålls uppdaterade i projektet. Precis som alla mina vänner och släktingar.

Vi ses snart igen!

Hälsningar Marjo

Beställ katalog