Hoppa till innehåll
Ada och jag har vårkänslor. Jag satte redan ut violer på balkongen i mitt tillfälliga hem för att jämna ut förväntan.

Byggbloggen: Två långa veckor!


3.4.2020

Bara två veckor kvar tills mitt Siiri-hus monteras. Jag kan nästan inte vänta. Tomten och grunden är klara (små finjusteringar finns dock). Och jag är redo! Oj vad jag längtar efter våren redan, trots att det är jätteutmanande på mitt arbete inom vårdbranschen just nu.

Jag väntar så på att få doppa ned händerna i jorden och att få jobba vidare med mina andra planer. Vad ska jag plantera och var? På nordsidan kommer i alla fall smaragdtujor, men vad planterar jag på sydsidan? Min rymliga, närmare 30 kvadratmeter stora terrass öppnar upp sig mot söder och därifrån drömmer jag om att titta på någon mer avslappnad och kreativ växtlighet.

Inglasning av terrassen redan i vår

Inglasningen av terrassen är en absolut nödvändighet så att jag skyddat kan njuta av gårdsplanen och landskapet året runt. Jag vill ha glasdörrar som glider mjukt, som är helt täta och håller vinden ute. Katten Ada vill också ha! Jag har tittat på olika alternativ. Först väntar jag dock på att huspaketet ska monteras så att jag får exakta mått på millimetern.

Ska vi titta in?

Det roligast enligt mig i Siiri-huspaketet är det rymliga, öppna kök-vardagsrummet med utgång direkt på gården. Jag flyttar ensam till mitt hus – ursäkta, tillsammans med kattdrottningen Ada – och det syns i mina val. Siiris standardversion har två toaletter men jag bytte toaletten i tamburen till ett klädrum. En kvinna hinner ju inte använda mer än en toalett. Förvaringsutrymme behövs däremot alltid.

Efter påsk händer det

Älvsbytalos män har redan färdigställt grunden på min tomt och mitt hus byggs som bäst på fabriken i Kauhajoki.

Nu borde man bara ge sig till tåls. Nu är det bara två veckor kvar och det börjar hända saker med svindlande fart här på Sepänpiha i Nummela i Vichtis. Jag vet redan av erfarenhet (Siiri är mitt andra hus från Älvsbytalo) att monteringen och färdigställandet av huset går otroligt snabbt och effektivt. Huspaketet kommer till tomten den 16.4 och efter cirka en månad är det redan inflyttningsklart.

Under de närmsta dagarna klarnar det även hur coronapandemin inverkar på den planerade husvisningen i juni (www.kotinayttely.fi).


Vi hörs!

-Marjo

Beställ katalog