Hoppa till innehåll

Byggbloggen: Försäljaren har stor betydelse


27.3.2020

Nu börjar allt vara klart på tomten: grunden väntar på husleveransen. Husets leveransdag är avtalad och lyftkranen beställd. Mitt hus från Älvsbytalo byggs som bäst på fabriken i Kauhajoki. Heja mig, heja Älvsbytalorepresentanten Marja Lindqvist. Vi är supertjejer!

Allt väl på tomten. Härnäst levereras huset som färdiga element från fabriken och monteras.
Härnäst levereras huset som färdiga element från fabriken och monteras.

Älvsbytalosäljaren Marja Lindqvist är rätt kvinna på rätt plats. Allt har fungerat jättebra.

Man kan lita på Marja

Jag kan säga att samarbetet med Marja Lindqvist har fungerat väldigt bra. Hon har lång erfarenhet (jag kollade, 17 år!) av att jobba med Älvsbytalo. Jag har genast fått svar på de flesta frågor och på resterande genast då Marja har tagit reda på hur det ligger till. Jag uppskattar att man inte gissar sig fram utan att man vet.

Visningshuset är ett vanligt hus

Den här veckan deltog vi tillsammans med Marja Lindqvist (båda från våra egna hem) i webinariet som Vichtis kommun ordnade där vi gick igenom frågor kring husvisningen som planeras i juni www.kotinayttely.fi Det känns bra att ha den andra på tråden samtidigt.

Jag är själv sådan som hellre gör saker och ting ett halvt steg före än i sista stund. Till min glädje har vi samma rytm med Marja i den här frågan. Vi har bra feeling tillsammans och det känns tryggt att jobba med henne. Att bygga på visningsområdet inverkar inte på husbygget i sig; man bygger helt på samma sätt som på en motsvarande tomt.

Tuisku utlovas

Nå, jag medger att visningen skapar lite mer pirr hos mig också. Hus från Älvsbytalo är färdigt grundmålade på utsidan och det är inte brådskande att måla fasaden. Snart ser du dock vilken vacker Tuisku-färgton jag valt till min nätta Siiri-husmodell eftersom jag har planerat ha målarsemester på våren.

Innan det kommer det ännu ett väldigt fartfyllt inlägg om monteringen och färdigställandet av huset från Älvsbytalo. Huset är ju inflyttningsklart redan kring en månad efter monteringen.

Vi ses igen!

-Marjo

Bildhälsningar från Kauhajoki! Mitt hus byggs redan på fabriken.

Beställ katalog