Hoppa till innehåll

"Det är inte möjligt att bo förmånligare än så här på dessa kvadratmetrar."


Sami Alanko var tvungen att se då elden tog familjens hem och bilar. Ett nytt hem behövdes snabbt, tryggt och förmånligt. Nu bor de nöjda i Mänttä-Filpula i sitt nya hus Edith från Älvsbytalo.

Familjen kunde flytta in i sitt nya hem redan 10 månader efter branden. –Jag jämförde på nätet vad som var det bästa alternativet och valet föll på Älvsbytalo. –Jag ville att allt skulle löpa smidigt och det gjorde det. För oss var ett inflyttningsklart hus från Älvsbytalo det bästa alternativet.

"Jag ville att allt skulle löpa smidigt och det gjorde det"

Enbart positiva överraskningar

Tidtabellerna höll och allt fungerade gällande husleveransen. –Allt skedde väldigt snabbt. Man såg att det inte var första gången de här husen monterades. Arbetstagarna från Älvsbytalo visste precis vad de gjorde.

Älvsbytalos torra byggkedja bryts inte under något skede på vägen från fabrik till tomt och slutligen till det inflyttningsklara huset. Huset får tak redan samma dag som det skyddat levereras till tomten.

På frågan om hur boendet känns nämner Sami Alanko det mest väsentliga: –Huset känns och ser bra ut. Som vårt hem.

Största överraskningen: låga energikostnader

–Jag är en ivrig bastubadare men ändå har elräkningen stannat på hundra euro även under de kallaste köldmånaderna, säger Sami. –Jag tror verkligen inte att man kan bo billigare än det här på dessa kvadratmetrar. Huset är väldigt tätt och väggarna är tjocka.

Huset från Älvsbytalo värms upp av en effektiv frånluftsvärmepump som samtidigt håller inomhusluften ren.

Det finns åtminstone inte ännu någon spis i Alankos hus. –Att elda med ved skulle säkert minska elräkningen ytterligare. Men än så länge ligger öppen eld inte så nära våra hjärtan, säger Sami och hänvisar till eldsvådan som familjen upplevde.

Tillval och tillväxtmån

–Själv hann jag inte se ett motsvarande färdigställt hus men jag rekommenderar absolut att gå på husvisningar, säger Alanko.

–Då man ser huset i verkligheten är det enklare att uppfatta helheten och tillval. Men lyckligtvis var även dessa en positiv överraskning. Gavelaltanen och -balkongen gör huset effektfullt och förbättrar användbarheten, fortsätter han.

"Jag rekommenderar att gå på husvisningar"

Sami Alanko valde ett tredje sovrum på nedre plan som ändring. –Vardagsrummet är fortfarande tillräckligt stort. På så sätt fick vi snabbt ett hem. Den förberedda övre våningen ger oss senare tilläggsutrymme till ett förmånligt pris.

Den förberedda övre våningen ingår i alla hus från Älvsbytalo i 1,5-plan. Övre våningen kan enkelt och förmånligt färdigställas genast eller senare: i den förberedda inredningen ingår redan trappor, fönster och undergolv.

Den kommande sommaren planerar familjen Alanko att sysselsätta sig med fasadmålning av hus och garage. –Den nuvarande grönskiftande grundfärgen passar så bra i omgivningen så den slutliga färgen får bli likadan, säger Sami Alanko nöjt.

Beställ katalog