Hoppa till innehåll

Det här är vårt drömhus

Solen skiner genom köksfönstren i Esko och Anni Miettinens splitternya Suometar både på morgonen och på kvällen. Hos dem kan man följa fåglars och ekorrars sysslor över morgonkaffet.

– Vårt hem är så hemtrevligt och ljust och precis rätt för oss. Det finns en känsla av rymd och en bra stämning, säger Miettinens glatt.

Husbygget har de funderat på länge och olika alternativ avvägdes noga.

– Jag har sålt husmaterial i tio år, så jag vet mycket om byggande. Jag ville sätta mig grundligt in i husköpet: jag besökte minst tio monteringar och blev bekant med dem som lägger grunden och timmermansgrupper. Till slut kom vi fram till att vi inte nöjer oss med något annat, berättar Esko. Därmed levererades Älvsbytalos Suometar på deras tomt i Vanda i maj 2013. Anni och Esko har nöjt kunnat förundras över hur väl tidsplanen och kostnadskalkylen höll.

– Jag frågade montörerna när takets underlagstak är klart. Klockan två, svarade de och tio i två var det klart, skrattar Esko. Tack vare Nibes frånluftsvärmepump hålls hemmets värmekostnader låga.

– Husets driftkostnader är låga men vi ville ändå ha en eldstad för stämningens skull och för att man kan laga god mat i den, säger Anni och Esko.

– Vi tycker att det här är drömhuset och det är helt otroligt hur lätt det kan vara att bygga. Älvsbytalos husprocess är så väl planerad redan på fabriken att hela byggandet går smidigt och snabbt.

Beställ katalog